Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι κοντόφθαλμοι έμποροι που “πυροβολούν τα πόδια τους”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Δεν θα ανοίξουν τελικά αύριο Κυριακή 12/12 τα μαγαζιά μετά από απόφαση του ΣτΕ
– Την απόφαση πέτυχαν άλλοι εμπορικοί σύλλογοι αλλά και εμποροϋπάλληλοι για να μην θιγούν τα συμφέροντά τους
– Η αγορά που πεθαίνει έχασε ακόμα μια ευκαιρία!

Την ώρα που στενάζει η αγορά από την οικονομική κρίση και η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η ιδανική ευκαιρία για πολλούς εμπόρους να “βγάλουν τα σπασμένα” μιας χρονιάς που είναι από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών, ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου!

‘Ετσι, ενώ αποφασίστηκε από τη Νομαρχία να είναι και φέτος 2 Κυριακές ανοικτά τα καταστήματα για να τονωθεί η αγορά, μερίδα του εμπορικού κόσμου αλλά και εμπορουπάλληλοι ξεσηκώθηκαν και έφτασαν μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας!

Και έτσι ανακοινώθηκε οτι ο πρόεδρος του ΣτΕ, έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμποροϋπαλλήλωνκαι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών, που αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Τα καταστήματα λοιπόν την Κυριακή θα είναι κλειστά, η αγορά βουβή και οι επιχειρήσεις που πόνταραν σε έναν καλύτερο τζίρο και στην διάθεση των καταναλωτών να ξοδέψουν έστω και λιγότερα σε σχέση με πέρυσι θα πρέπει να περιμένουν από την μια και μοναδική Κυριακή για να δουλέψουν.

Μιλώντας στο Newsit, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Καρελλάς, είπε οτι : “Δυστυχώς, υπερίσχυσε η σύμπραξη κάποιων παραγόντων και η δημιουργία “ευκαιριακής αλληλεγγύης”. Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα ουσιαστικά προβλήματα της οικονομίας και της χώρας ούτε να φωτίσουν μια διέξοδο προοπτικής για την πόλη και την αγορά της”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε