Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι παγίδες που κρύβουν οι “προσφορές”

Οι παγίδες που κρύβουν οι “προσφορές”

Το τελευταίο διάστημα όταν βρισκόμαστε μπροστά στα ράφια των καταστημάτων και ειδικά των σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουμε είδη καθημερινής χρήσης, πέφτουμε πάνω σε προσφορές, οι οποίες χτυπούν στο μάτι αφού διαφημίζονται ως “μοναδικές”.

Μας λένε όμως οι εταιρείες πάντα την αλήθεια; Είναι ειλικρινείς απέναντί μας οι εταιρείες που χρόνια εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε αγοράζοντας σταθερά τα προϊόντα τους;

Η απάντηση είναι: όχι!

Αν παρατηρήσετε λίγο πιο προσεκτικά, θα δείτε ότι πολλές φορές οι προσφορές μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για το πορτοφόλι μας.

Η προσφορά δεν σημαίνει ότι είναι πάντα προσφορά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μπορεί να δούμε να μειώνεται η τιμή ενός προϊόντος αλλά ταυτόχρονα να μειώνεται και το περιεχόμενο!

Οπότε η προσφορά πάει περίπατο και είναι μόνο στα λόγια!

Ένα άλλο τέχνασμα που μπορεί να κάνουν κάποιες πολυεθνικές κυρίως είναι το εξής: Μας παρουσιάζουν μειωμένη την τιμή του προϊόντος, αλλάζουν όμως την συσκευασία με αριστοτεχνικό τρόπο μειώνοντας την ποσότητα!

Έτσι, το όφελος για την τσέπη μας είναι μηδέν!

Παρατηρείστε προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης και μάλιστα επώνυμα, προιόντα που εμπιστευόμαστε χρόνια και αγοράζουμε με “κλειστά μάτια”. Μην περάσετε βιαστικά από το ράφι βάζοντας το προιόν έτσι αβίαστα στο καρότσι σας. Σταθείτε λίγο και περιεργαστείτε την “προσφορά”. Θα διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά….

Μήπως θα έπρεπε με την δύναμη που έχουμε να τιμωρήσουμε εκείνους που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας; Να τους δείξουμε ότι εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλλουμε δεν πρέπει να την εκμεταλλεύονται;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε