Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργή Παλαιστίνης κατά Aegean για “ρατσιστικές ενέργειες”! “Να παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση!”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν σήμερα οι παλαιστινιακές αρχές για τη διαμαρτυρία ισραηλινών επιβατών της Aegean Airlines, που… ανάγκασε δύο άνδρες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Οι παλαιστινιακές αρχές άσκησαν πίεση στην Αθήνα να τιμωρήσει αυστηρά αυτές τις “ρατσιστικές” ενέργειες, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
“Είμαστε αγανακτισμένοι για τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις τις οποίες υπέστησαν δύο Παλαιστίνιοι εκ μέρους του προσωπικού καμπίνας της Aegean”, η οποία “υποχώρησε στις πιέσεις των ισραηλινών επιβατών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Σάεμπ Έρεκατ.
“Η φρικτή συμπεριφορά των ισραηλινών επιβατών θυμίζει τα χειρότερα χρόνια του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, κάτι που δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση εναντίον των Παλαιστινίων υπό το πρόσχημα της ασφάλειας”, είπε.
“Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει σθεναρά εναντίον αυτών των ρατσιστικών ενεργειών και ιδιαίτερα να καταβάλει αποζημίωση στους δύο παλαιστίνιους επιβάτες”, είπε.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ένας Άραβας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που θα αναχωρούσε από την Αθήνα με προορισμό το Τελ Αβίβ, όταν ισραηλινοί επιβάτες αρνούνταν να ταξιδέψουν στο ίδιο αεροσκάφος με τους δύο άνδρες, ανέφερε χθες η ελληνική αεροπορική εταιρία.
Η διαμαρτυρία, η οποία στην αρχή περιοριζόταν σε ορισμένα πρόσωπα, επεκτάθηκε σε 60 έως 70 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρία. Παρά την αντίθεση του κυβερνήτη, οι δύο επιβάτες κατέληξαν να αποβιβαστούν και να περιμένουν την επόμενη πτήση, ανέφερε η εταιρία.
Η εταιρία διευκρίνισε πως τους πρόσφερε δωρεάν διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και εισιτήρια για να ταξιδέψουν με την πτήση της επόμενης ημέρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε