Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα

Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.03.2010 | 10:04
Πρώτη δημοσίευση: 02.03.2010 | 10:04

Αν δεν θέλουν οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν μια κρίση σαν της Ελλάδας...

πρέπει να υιοθετήσουν ένα συνδυασμό φορολογικών αυξήσεων και περικοπών στις δαπάνες για την χαλιναγώγηση του ελλείμματός τους. «Αρκεί να κοιτάξουμε πέρα από τον Ατλαντικό στην Ελλάδα και την μεγάλη οικονομική κρίση στην οποία βρέθηκε, για να καταλάβουμε. Μπορεί να συμβεί και εδώ. Αν δεν αλλάξουμε πορεία θα συμβεί και εδώ», δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην αμερικανική βουλή, Στένι Χόγιερ.

 

Ο Χόγιερ, που θεωρείται στενός συνεργάτης του Προέδρου Ομπάμα, μιλώντας στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, σημείωσε ότι «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο θα πρέπει να λάβουν τις δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η διόγκωση του ελλείμματος και το χρέος -ρεκόρ των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

Το δημόσιο χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέρχεται στα 12,44 τρισεκατομμύρια δολάρια και το δημοσιονομικό έλλειμμα για το φορολογικό έτος 2010 το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου προβλέπεται ότι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ και θα ανέλθει στα 1.556 δισεκατομμύρια δολάρια.   Διαδώστε αυτό το άρθρο