Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πειραιάς: Νέο φυλλάδιο που καλεί τους πρόσφυγες να μην φύγουν

Πειραιάς: Νέο φυλλάδιο που καλεί τους πρόσφυγες να μην φύγουν

Ένα νέο φυλλάδιο που καλεί τους πρόσφυγες να μην φύγουν άρχισε να κυκλοφορεί σήμερα το πρωί στην πύλη Ε1 του Πειραιά, την ώρα που άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν με ντουντούκες και την βοήθεια μεταφραστών στην πύλη Ε2, να πείσουν τους πρόσφυγες – μάταια μέχρι στιγμής – να μεταφερθούν σε οργανωμένους καταυλισμούς.

«Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε λίγο πιο πιεστικά τις επόμενες ημέρες να φύγουν από τον Πειραιά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού, Γιώργος Κυρίτσης.

Έτσι, αυτή την ώρα γίνεται νέα προσπάθεια, να ενημερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην πύλη Ε2 και να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, καταβάλλουν, από το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τη βοήθεια μεταφραστών.
Αυτήν τη στιγμή καλούν τους μετανάστες και πρόσφυγες να μαζέψουν τις σκηνές τους από την πύλη Ε2, ενώ όσοι είναι Αφγανοί υπήκοοι θα υπάρξουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ήδη, ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δεν έχει επιβιβαστεί σε αυτό. Έως τώρα πάντως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραμένουν στις σκηνές τους χωρίς να έχουν δείξει ενδιαφέρον να μετακινηθούν.

Νωρίτερα έγινε σύσκεψη εργασίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικό. Στη σύσκεψη μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης και ο γγ του ΥΕΘΑ, Γιάννης Ταφύλλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε