Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποιοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ετοιμάζονται στο άμεσο μέλλον

Ποιοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ετοιμάζονται στο άμεσο μέλλον
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2011 | 23:34
Πρώτη δημοσίευση: 25.01.2011 | 17:04

Οι δύο πιλοτικοί πλειστηριασμοί δοκίμασαν τη συμβατότητα της διεξαγωγής τους, τόσο με την διοικητική και τεχνολογική οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Άμεσα θα προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί με χρήση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ο ένας από τον ΟΑΕΔ για την προμήθεια των εντύπων που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός στις συναλλαγές του με το κοινό και ένας από το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια εκτυπωτών Laser για τις ανάγκες των ΔΟΥ, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διενεργηθεί από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για την προμήθεια φωτοαντιγραφικού χαρτιού για τις ανάγκες του ΟΑΕΔ.

Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο υπουργικό συμβούλιο του συστήματος ηλεκτρονικών προμηθειών.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έχει ξεκινήσει πιλοτικά τη χρήση της τεχνικής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού σε διαγωνισμούς που διενεργεί η ίδια και έχει ήδη εγκρίνει τη χρήση της τεχνικής αυτής και σε διαγωνισμούς που διενεργούν και άλλοι φορείς του Δημοσίου. Για τη σχετική ενημέρωση των φορέων, έχουν διοργανωθεί, μέσα στο 2010, δύο ημερίδες, όπου έγινε παρουσίαση της νέας τεχνικής και του τρόπου χρησιμοποίησης της. Επίσης, σχετική Εγκύκλιος με θέμα «Διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών προμηθειών αγαθών με χρήση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού», απεστάλη προς όλους τους φορείς τον Αύγουστο του 2010.

Από την πλευρά της ΓΓΕ, έχουν μέχρι σήμερα διενεργηθεί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πιλοτικά σε δύο διαγωνισμούς: για την προμήθεια φωτοαντιγραφικού χαρτιού και για την προμήθεια μελανιών εκτυπωτών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της.

Οι δύο πιλοτικοί πλειστηριασμοί δοκίμασαν τη συμβατότητα της διεξαγωγής τους, τόσο με την διοικητική και τεχνολογική οργάνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, όσο και με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών και την ισχύουσα νομοθεσία. Κατά τη διεξαγωγή τους δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα και οι πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Στην μια μάλιστα περίπτωση, επετεύχθη περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής προσφοράς κατά 3%.
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  2. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  3. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  4. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
  5. ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ΟΑΕΔ: Διατηρούν τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης
  6. ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου! ΟΑΕΔ: Ένταξη ανέργων και στα ειδικά προγράμματα του δημοσίου!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook