Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Προτεραιότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η υπουργός Περιβάλλοντος με τον επίτροπο της Ε.Ε.
Η υπουργός Περιβάλλοντος με τον επίτροπο της Ε.Ε., Σταύρο Δήμα ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Και αξιοποίηση του λιγνίτη ανακοίνωσε σε ομιλία της η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.  

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη σε ομιλία της σε συνέδριo του ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου είπε ότι είναι πολύ σημαντική η ενσωμάτωση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. 

“Παρότι ξεκινάμε αργοπορημένα μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά από άλλες χώρες που ήδη βρίσκονται στην πρωτοπορία, καθώς η χώρα μας διαθέτει σημαντικότατο δυναμικό ΑΠΕ και ανθρώπινο κεφάλαιο ικανό να αναδείξει και να εκμεταλλευτεί το δυναμικό αυτό” είπε η Τίνα Μπιρμπίλη. 

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο το 20% της παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2010 να προέρχεται από ΑΠΕ αλλά μέχρι σήμερα έχει πετύχει μόνο το 8% να παράγεται από τις ΑΠΕ. 

Στην πράσινη ανάπτυξη αναφέρθηκε και ο επίτροπος της ΕΕ σε θέματα περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας που εξήγησε ότι στον μέλλον θα είναι μονόδρομος για την οικονομική ανάπτυξη. 

Η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον Σταύρο Δήμα, έδειξε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα απαντάει αποτελεσματικά στη κλιματική αλλαγή, τη δραματική μείωση των πρώτων υλών, την φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα. 

Διαβάστε επίσης
Ισπανική τεχνογνωσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε