Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Στην Ελλάδα ”παίζεται” η αξιοπιστία της τρόικας

Περισσότερο και από εμάς ”καίγονται” οι εκπρόσωποι της τρόικας να επιτύχει ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας !

Τη δεδομένη χρονική στιγμή που η οικονομική κρίση απειλεί,λειτουργώντας ως ντόμινο,να αποσταθεροποιήσει τις οικονομίες των χωρών στην Ευρωζώνη,στη χώρα μας η τρόικα ρισκάρει το μεγαλύτερο της κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της.

Αναλογιστείτε τι θα σημάνει για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και την Ε.Ε τυχόν αποτυχία του μοντέλου που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Ποιός μετά,και κυρίως με ποιά επιχειρήματα θα μπορέσει να πείσει και τις υπόλοιπες χώρες,που είναι στην διακεκαυμένη ζώνη,να υπαχθούν σε αντίστοιχο μηχανισμό,εαν αποδειχθούν μάταιες οι ελληνικές θυσίες;

Και δεν είναι μόνο θέμα ψυχολογικό,ένα παιχνίδι δηλαδή εντυπώσεων,αλλά ουσίας για την ίδια την τρόικα.

Γιατί εαν πετύχει στη χώρα μας τότε αξιόπιστα μπορεί να σταθεί και προπαντός να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει”ανάχωμα” στην επέκταση της κρίσης αλλά και στις ”ορέξεις” των κερδοσκόπων.

Όμως αυτή η βούληση της τρόικας να καταστεί αποτελεσματικός ο μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας έχει και παρενέργειες για εμάς αφού,αν δεν εξαλείφει,μειώνει τα περιθώρια ελιγμών και διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης στους ασφυκτικά προσδιορισμένους στόχους και χρόνους.

Για αυτό και κάθε πλέον επίσκεψη-έλεγχος τους που θα εγκρίνει εκταμίευση επόμενης δόσης θα είναι το λιγότερο βασανιστική.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε