Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα θέματα υφαλοκρηπίδας και εναέριου χώρου

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα θέματα υφαλοκρηπίδας και εναέριου χώρου
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.05.2010 | 11:57
Πρώτη δημοσίευση: 17.05.2010 | 11:57

Τη βούληση να παραπεμφθούν τα θέματα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη από την επίσκεψή του στην Αθήνα.
 

 
«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν: «Μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win - win». «Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο πού είχαμε μείνει. Θα δούμε εάν μπορεί να τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων», είπε ο Ερντογάν.
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «διαβλέπει», στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τη βούληση να προχωρήσει στη λύση των προβλημάτων.
 
«Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)», είπε ο  Ερντογάν.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο