Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο προαύλιο της Βουλής εισέβαλαν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ – Νωρίτερα, πέταξαν σκουπίδια έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Στο προαύλιο της Βουλής εισέβαλαν μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ – Νωρίτερα, πέταξαν σκουπίδια έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

– Μπήκαν από το άγαλμα του Βενιζέλου οι εργαζόμενοι στους δήμους
– Άκαρπη η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θανάση Νάκο
– Οι δήμαρχοι συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη
– Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ ΟΤΑ με νέα 48ωρη απεργία κατά της διαθεσιμότητας

Μύριζε από νωρίς μπαρούτι η κατάσταση. Οι εργαζόμενοι στους δήμους ξεκίνησαν την πορεία τους από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και καθώς περνούσαν έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέταξαν σκουπίδια και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.


Κι όταν έφτασαν στη Βουλή, μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής, από το πλάι των λουλουδάδικων, εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, όμως, δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν πιο μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ





Περίπου στις 13:50 έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ θα συναντήσει το προεδρείο της Βουλής. Σχεδόν την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι, υποχώρησαν προς το φυλάκιο που βρίσκεται πριν από το προαύλιο της Βουλής.
Η συνάντηση που είχαν, όμως, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Θανάση Νάκο, ήταν άκαρπη. Στη συνέχεια αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν στη Φιλελλήλων, στο νέο κτίριο του ΤΕΑΔΥ.

Νωρίτερα, η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε ότι σκληραίνει τη στάση της, εξαγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποχή το Σαββατοκύριακο, 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά και συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Δηλαδή, οι δήμοι θα είναι κλειστοί επί επτά συνεχόμενες μέρες και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι δρόμοι θα γεμίσουν ξανά σκουπίδια!

Έξω από τη Βουλή, βρέθηκαν και οι δήμαρχοι. Σκοπός τους ήταν να φτάσουν έως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά οι κλούβες της αστυνομίας είχαν κλείσει το δρόμο.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όταν το ραντεβού τους τελείωσε, αποφάσισαν να δουν και όσους από τους πολιτικούς αρχηγούς βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Κοινοβούλιο.

Διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστοί από αύριο έως την Τετάρτη οι δήμοι!

Οι πρώτοι 800 σε διαθεσιμότητα – Ακόμη και όσοι έπρεπε να εξαιρεθούν μπήκαν στον … πάγο

Οι διαθεσιμότητες άρχισαν – Στο πόδι υπάλληλοι ΟΤΑ και δήμαρχοι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε