Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Συγκίνηση στην εξώδιο Αρχιερατική ακολουθία του Μητροπολίτη Άνθιμου

Αποχαιρέτησε το Ρέθυμνο τον πνευματικό του ποιμενάρχη
 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, πολιτικοί και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Άνθιμο στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνου.
 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης και ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής, Στην ακολουθία παρευρέθησαν οι βουλευτές του νομού Μανόλης Όθωνας (ΠΑΣΟΚ) και Όλγα Κεφαλογιάννη (ΝΔ), ο περιφερειάρχης Κρήτης Αθανάσιος Καρούντζος, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, δήμαρχοι του νομού και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης του νομού.
 
”Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω και να αντικρύσω το πνευματικό μου παιδί που το οδήγησα στα πρώτα του βήματα στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας’ ε΄’ιπε στους πιστούς ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενώ ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρίας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου επίσκοπος Γεννάδιος, μετέφερε τα συλλυπητήρια όλης της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αφρικανικής ηπείρου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον εκλιπόντα ως ευγενή με αίσθημα καθήκοντος ιεράρχη ο οποίος κοσμούσε όχι μόνο την Εκκλησία της Κρήτης αλλά όλη την ορθόδοξη Εκκλησία.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε