Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Τ.Σκιόπα,οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού: Σε 10 χρόνια θα ξεπεράσουμε την κρίση!

Από το ίδιο βήμα,ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα μας κατηγόρησε ότι ζούσαμε στην εποχή του Διονύσου και η τιμωρία μας ήταν το μνημόνιο.
 

Ο κύριος Σκιόπα,πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας,εκτίμησε ότι η αποκατάσταση της ελληνικής αξιοπιστίας έχει αρχίσει αλλά θα χρειαστούν χρόνια, όχι μήνες.
 
Ο ιταλός οικονομικός σύμβουλος του Γ.Παπανδρέου,μιλώντας σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία,σόκαρε με την πρόβλεψη του για τη διάρκεια της κρίσης λέγοντας : “Αν υποθέσουμε ότι μία γενιά είναι τριάντα χρόνια,θα χρειαστεί το ένα τρίτο μιας γενιάς,δηλαδή δέκα χρόνια”.
 
Ο κύριος Σκιόπα αναγνώρισε ότι η ”διάσωση” της Ιρλανδίας,έχει ευργετικές συνέπειες για τη χώρα μας αφού πλεον οι αγορές στοχοποιούν και άλλες χώρες,και ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή μελέτη που να αποδεικνύει ως αναπόφευκτη τη χρεοκοπία μας.
 
Μπορεί όπως είπε να ανήκουν στο παρελθόν οι συζητήσεις και τα σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ,όμως προειδοποίησε πως το βασικό ρίσκο για την ελληνική προσπάθεια είναι η κόπωση,γιατί όπως εξήγησε είναι πολύ δύσκολο να παραμένεις συνεχώς σε επιφυλακή.
 
Ιδιαίτερα επικριτικός για την χώρα μας ήταν ο Πίτερ Βάις,μόνιμος εκπρόσωπος τηςΕυρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα ο οποίος περιέγραψε με το χειρότερο τρόπο την ελληνική πραγματικότητα :
“’Περάσαμε από την εποχή του Διονύσου, όταν ζούσαμε πέρα από τις δυνατότητές μας στην εποχή της Νέμεσις, δηλαδή του μνημονίου”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε