Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΘΕΜΑ Newsit: “Παρέα μ’έναν άστεγο”

ΘΕΜΑ Newsit: “Παρέα μ’έναν άστεγο”

Ελληνες και αλλοδαποί, γυναίκες και άντρες, άνεργοι ή οικονομικά κατεστραμμένοι,

 αποφυλακισμένοι και χρήστες ναρκωτικών, ένα κοινό έχουν όλοι άστεγοι.

Το πρωί χάνονται μέσα στη βουή του πλήθους, στις μαγικές βιτρίνες του απαστράπτοντος εκσυγχρονισμού και σε μια εικόνα που θέλει να πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αστέγων στην Aθήνα.

Κάνοντάς μια βόλτα στο Κέντρο αν στρέψεις το βλέμμα σου μακριά από την προφανή και χαώδη εικόνας αυτής της πόλης θα παρατηρήσεις αθόρυβα να κινούνται με το κεφάλι σκυμμένο κουβαλώντας μια τσάντα, με όλο το “σπίτι” μέσα σε ένα καρότσι πολίτες ( γιατί και αυτοί πολίτες είναι) που ζούν μια διαφορετική καθημερινότητα από εμάς.

Ένας από εκείνους ο είναι και ο Μάριος 35 ετών, έφυγε από την Πολωνία για να έρθει να βρεί τον αδερφό του και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Έγινε μάστορας στις οικοδόμες “βάφω καλά” λέει, χαμογελόντας πλατιά.

Μένει μαζί με άλλους 4 φίλους στη πλατεία Κλαυθμώνος και όλοι ψάχνουν ένα μεροκάματο εδώ και εκεί.  Εγώ τους μαγειρεύω¨”, λέει, “αφού στην Πολωνία ήμουν μάγειρας”.

“Ηταν κι άλλοι μαζί μας αλλά έφυγαν από την παρέα μας” και διευκρινίζει  πως πέθαναν ή από το κρύο ή από το ποτό.

Όταν τον ρωτάμε για τον Δήμο της Αθήνας και το κέντρο αστέγων στην οδό Σοφοκλέους και εάν τους βοηθάνε απαντά: “Ναι και με φαγητό και με τις ενέσεις ινσουλίνης που πρέπει να κάνω 3 φόρες την ημέρα, αλλά δεν πάω εκεί γιατί φοβάμαι με τόσο κόσμο είναι επικίνδυνα εκεί με αυτά που γίνονται από έξω. Κάποιες φόρες  μας φέρνουν εδώ”.

Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων προσπαθεί για την αντιμετώπιση  των προβλημάτων των ανθρώπων οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους δεν διαθέτουν ασφαλή κατοικία επαρκούς επιπέδου και επίσης διανέμει είδη τροφίμων, ιματισμού, υπόδησης κλπ. σε όσους προσέρχονται ή φιλοξενούνται στους χώρους του, καθώς και σε οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα τα οποία εντοπίζονται από τις δικές του ή άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Ταχ. Δ/νση: Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς 35, 10552 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 5246516, 210 5239465

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε