Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συρρικνώνεται κατά 66%

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συρρικνώνεται κατά 66%

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται να προχωρά πλέον η διοικητική μεταρρύθμιση από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις δομών στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ σύντομα θα εγκριθούν και οι εκθέσεις για τα υπόλοιπα υπουργεία.
 

Σήμερα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε το νέο οργανόγραμμα του εν λόγω υπουργείου, που παρουσιάζει ιδιαιτέρως αξιόλογη μείωση των οργανικών του μονάδων σε ποσοστό 66%, και ως εκ τούτου θα προκύψει και σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οργανικές μονάδες του υπουργείου μειώνονται από 219 σε 75 (ποσοστό 66%), οι γενικές διευθύνσεις από 6 μειώνονται σε 3 και οι διευθύνσεις από 21 σε 9.

Αντίστοιχες περίπου μειώσεις των δομών πραγματοποιούνται και στους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο μεταξύ, με εγκύκλιό του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, σχετικά με το πλαίσιο της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου κινητικότητας των υπαλλήλων και την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό ΔΕ διοικητικών κλάδων, σημειώνει ότι για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών και των φορέων και την κατά το δυνατόν αρτιότερη διεκπεραίωση της διαδικασίας για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, καλούνται οι Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού να μεριμνήσουν για την πληρότητα των υπηρεσιακών φακέλων των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τους τίτλους σπουδών, τη γνώση ξένων γλωσσών, την προϋπηρεσία, την πιστοποιημένη επιμόρφωση, την οικογενειακή κατάσταση, τον τόπο κατοικίας και την ημερομηνία γέννησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλη η υπουργική απόφαση για τις κινήσεις δημοσίων υπαλλήλων – Τα κριτήρια για τις μετατάξεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε