Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τούρκος βουλευτής: Θα πάω να καρφώσω την τουρκική σημαία στα νησιά του Αιγαίου!

Τούρκος βουλευτής: Θα πάω να καρφώσω την τουρκική σημαία στα νησιά του Αιγαίου!

– «Τις επόμενες ημέρες θα πάω στα ελληνικά νησιά θα κατεβάσω την ελληνική σημαία, θα υψώσω την τουρκική και θα στείλω την ελληνική με κούριερ στην κυβέρνηση», είπε ο τούρκος βουλευτής
– Κάλεσε τους συναδέλφους του μέσα στο κοινοβούλιο να πάνε μαζί με βάρκες στα ελληνικά νησιά
– Ο Τανζού Οζτζάν ζήτησε να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει τα δέοντα

Ανεβαίνουν και άλλο οι τόνοι και κλιμακώνονται οι προκλήσεις από την Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα. Το τελευταίο επεισόδιο γράφτηκε στην τουρκική βουλή όταν ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τανζού Οζτζάν, είπε ότι θα πάει ο ίδιος να υψώσει την τουρκική σημαία στα νησιά του Αιγαίου και κάλεσε και άους βουλευτές να πάνε μαζί του.

Ο βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης είπε ότι τα νησιά αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα πάει τις επόμενες ημέρες με κάποιους άλλους που σκέφτονται όπως κι εκείνος μαζί με βάρκα και θα κατεβάσει την ελληνική σημαία για να υψώσει την τουρκική.

Μάλιστα είπε ότι στη συνέχεια θα διπλώσει την ελληνική σημαία και θα τη στείλει με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Οζτζάν ζήτησε να επιδοθεί ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να πράξει τα δέοντα.

«Εδώ υπάρχουν 18 νησιά και 2 βραχονησίδες. Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός ξέρουν όλη την ώρα να πετάνε εθνικιστικές εκφράσεις, αλλά για να διώξουν την ελληνική σημαία από χωρικά μας ύδατα που αποτελούν κομμάτι της Τουρκικής Δημοκρατίας με βάση τις διεθνείς συνθήκες και το δίκαιο, κλείνουν τα μάτια. Να δώσουν ΝΟΤΑΜ στην Ελλάδα λέγοντας: “Βγάλε τη σημαία σου αδελφέ, εδώ είναι δικό μου έδαφος”, δεν το λένε».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε