Ελλάδα

Τραγωδία χωρίς τέλος: Οκτώ παιδιά ανάμεσα στους 12 νεκρούς νέου ναυαγίου

Δεν έχουν συμπληρωθεί καλά καλά 24 ώρες από το ναυάγιο ανοιχτά της Κω με τους επτά νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα αγοράκι έξι ετών και ένα κοριτσάκι 12 μηνών και ακόμη μια τραγωδία σημειώνεται στο Αιγαίο. Αυτή τη φορά ανοιχτά της Σάμου και ο απολογισμός βαρύς: 12 νεκροί ανάμεσά τους οκτώ παιδιά.

Το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες που είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία για να φτάσουν στην Ελλάδα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (27.01.2016) στη βόρεια Σάμο, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κοκάρι. Ένας άνθρωπος βρέθηκε στην ξηρά περίπου στις 21:00 το βράδυ και ενημέρωσε πως βρισκόταν σε βάρκα με πρόσφυγες.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση από σκάφος του Λιμενικού και του Frontex. Ανασύρθηκαν 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία κοριτσάκια, πέντε αγοράκια, τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Οι έρευνες για τυχόν επιζώντες συνεχίζονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τουρίστρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρόδο και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη - «Θα κάνει 2 μήνες να ξανά περπατήσει»
Η 20χρονη Χόλι Σίφορντ νοσηλεύεται στη Ρόδο, ενώ συγγενείς της κάνουν έκκληση για δωρεές προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα και να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη
Η 20χρονη Χόλι Σίφορντ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου έφτασε στον Κορυδαλλό με χαμένο βλέμμα και σκυμμένο κεφάλι – Την αποδοκίμασε το εξοργισμένο πλήθος
Γύρω στις 11:30 σήμερα το πρωί, η 25χρονη έφυγε από τη ΓΑΔΑ, συνοδευόμενη από μέλη των αρχών, καθώς και την αστυνομικό που την «ξεκλείδωσε» και την έκανε να ομολογήσει για τα εγκλήματά της
Mεταγωγή της 25χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου στις φυλακές Κορυδαλλού από την ΓΑΔΑ
30