Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Βόμβα από την Χουριέτ: Πραξικοπηματίες υποκρίνονται τους πρόσφυγες και έρχονται Ελλάδα

Βόμβα από την Χουριέτ: Πραξικοπηματίες υποκρίνονται τους πρόσφυγες και έρχονται Ελλάδα

Το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία έρχεται να χειροτερέψει ένα δημοσίευμα της Χουριέτ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που σύμφωνα με τον Ερντογάν διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, το παίζουν Σύροι πρόσφυγες και κρύβονται στην Ελλάδα!

Η εφημερίδα εξηγεί πως στήνεται όλο το κόλπο… Οι πραξικοπηματίες συγκεντρώνονται στα χωριά Subaşı, Kadıdondurma, Karayusuflu και Serem στη βορειοδυτική Τουρκία με σκοπό να διασχίσουν τον Έβρο και να περάσουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για την διαδρομή που ακολουθούν οι Σύροι πρόσφυγες.

Κάτοικοι του χωριού Subaşı εξηγούν πως γίνεται το πέρασμα από τη μία χώρα στην άλλη. οι πρόσφυγες κρύβονται στα δάση μέχρι να νυχτώσει. Έπειτα περνάνε από τα χωράφια προκειμένου να φτάσουν στις ακτές του Έβρου. Εν ολίγοις διανύουν με τα πόδια μια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου.

Εκεί, οι δύο διακινητές τους χωρίζουν σε ομάδες από 5 έως 15 ανθρώπων ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας που έχουν στη διάθεσή τους. Τους βάζουν στην βάρκα και ο ένας από τους διακινητές δένει τη βάρκα σε δέντρο από την τουρκική πλευρά ενώ ο δεύτερος μπαίνει μέσα για να γίνει η μεταφορά στην Ελλάδα. Όταν γίνει η αποβίβαση τότε ο διακινητής που έχει μείνει στην Τουρκία τραβάει το σκοινί με τη βάρκα πίσω στα τουρκικά εδάφη.

Οι πραξικοπηματίες προσποιούνται τους πρόσφυγες, μπαίνουν στις βάρκες και στην συνέχεια κρύβονται σε σπίτια οπαδών του Γκιουλέν στην… Κομοτηνή. Από εκεί, φεύγουν και μπαίνουν στην Ευρώπη.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι τα μέτρα ασφαλείας στα τρία αυτά τουρκικά χωριά είναι πολύ αυστηρά. Στο δημοσίευμα υπάρχει και η μαρτυρία ενός πρώην δημοτικού υπαλλήλου του χωριού Subaşı που λέει ότι οι οπαδοί του Γκιουλέν δεν προτιμούν τη θάλασσα λόγω των κινδύνων που υπάρχουν εκεί και γι’ αυτό επιλέγουν την πιο σύντομη διαδρομή μέσω Έβρου για την Ελλάδα.

«Είναι αδύνατον να τους ξεχωρίσεις από τους πρόσφυγες. Οι άνδρες αφήνουν γένια και οι γυναίκες ντύνονται όπως αυτές από την Αραβία. Δεν μιλάνε τουρκικά και συνήθως στέκονται σιωπηλοί» είπε στη Χουριέτ.

Πηγή: hurriyet

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε