Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες όλο το Σαββατοκύριακο

Χαλάει ο καιρός σε όλη την χώρα από το απόγευμα. Βροχερό θα είναι το Σαββατοκύριακο. Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, καταιγίδες στα δυτικά από το βράδυ και η βαθμιαία ενίσχυση των νότιων ανεμών στο Ιόνιο.


Ο καιρός σήμερα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τη νύχτα τοπικές βροχές . Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 25/09/2010

Ο καιρός προβλέπεται με  νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και πιθανώς στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 26/09/2010

Ο καιρός στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βορειοανατολικά θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος γενικά καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε