Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Welt: «Αποδιοπομπαίος τράγος» οι μετανάστες – Τι λέει στο Newsit 17χρονος θύμα ξυλοδαρμού

Welt: «Αποδιοπομπαίος τράγος» οι μετανάστες – Τι λέει στο Newsit 17χρονος θύμα ξυλοδαρμού
«Έλληνες τραμπούκοι απειλούν παράνομους μετανάστες» γράφει σε τίτλο άρθρου της η Welt του Βερολίνου υπογραμμίζοντας ότι «η αστυνομία και οι νεοφασίστες στρέφονται εναντίον μεταναστών από την Αφρική και την Ασία. Η απογοήτευση στρέφεται κατά των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας».

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», που ξεκίνησαν οι ελληνικές Αρχές με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση, σημειώνει η Welt, «δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας. Φοβούνται και κρύβονται στα διαμερίσματά τους ή σε φίλους. (…). Η Ελλάδα υποφέρει περισσότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του ρεύματος παράνομης μετανάστευσης, την οποία δεν μπορούν να αντέξουν ούτε η πολιτική, ούτε η χτυπημένη από την κρίση κοινωνία».
 
Η Welt επισημαίνει ότι από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης το πρόβλημα ξεπέρασε τις αντοχές της χώρας και παρατηρεί: «Οι περισσότεροι μετανάστες δεν έχουν καμία ευκαιρία να αποκτήσουν κανονική εργασία ή νόμιμα έγγραφα. Το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία και η εγκληματικότητα κυριαρχούν στις αστικές περιοχές στις οποίες ζουν μετανάστες. Αντίδραση σε αυτά είναι ο φόβος και η οργή των Ελλήνων. Ως έναν βαθμό οι πολίτες -και βαθμιαία και η κυβέρνηση- μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για οτιδήποτε πάει στραβά. Οι περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι γίνονται ολοένα περισσότερες βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών, τις οποίες κρυφά επικροτούν. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μετανάστες είναι αιχμάλωτοι ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που θέλει να τους διώξει από τη χώρα και σε συμμορίες τραμπούκων που τους κυνηγούν» καταλήγει η Welt.
 
Μέσα στις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πόλεις της επαρχίας. Διαβάστε την σχετική είδηση
 
Πριν από λίγες μέρες ένας 17χρονος Πακιστανός ο Σοφιαν Αλιβερι δέχθηκε δολοφονική επίθεση στην Λυκόβρυση και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Ο ρεπόρτερ του Newsit Μιχάλης Λαγάνης μίλησε μαζί του από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση 10 ατόμων στο σπίτι μετανάστη

Ρατσιστικό παραλήρημα – Τα έβαλαν και με τον Μωάμεθ

Ο “Ξένιος Ζευς” συνεχίζει την “φιλόξενη” πορεία του – Περισσότερες από 500 επιθέσεις αγνώστων κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο

Νέες καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο

Επίθεση 10 ατόμων στο σπίτι μετανάστη

Άγρια δολοφονία μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ NEWSIT

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών – ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσαυγίτες πέταξαν καπνογόνα σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων (ΦΩΤΟ)

Η στιγμή του… ντου της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον Πακιστανό – ΦΩΤΟ και VIDEO

“Έξω οι νεοναζί απ’ το Ηράκλειο” – Συνθήματα οργής και πορεία εναντίον της Χρυσής Αυγής

Κόντρα Χρυσής Αυγής με Καμίνη για τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε