Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Χαρίζουν” φόρο 8.000 ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη ταξί

“Χαρίζουν” φόρο 8.000 ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη ταξί

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει βαρύτατα τους συνεπείς φορολογούμενους αλλά “χαϊδεύει” τους αποδεδειγμένους φοροφυγάδες.

Είναι απορίας άξιο το γιατί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αγνοεί τα ίδια της τα πορίσματα και κλείνει τα μάτια σε καραμπινάτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

  Μια τέτοια είναι οι ιδιοκτήτες ταξί. Παρά τις αρχικές “κορώνες” για “ταμιακές μηχανές παντού και σε όλους” οι ιδιοκτήτες των ταξί την γλίτωσαν για το 2010 και με το δίκιο τους πανηγυρίζουν. Το γιατί είναι απλό.

    Σήμερα φορολογούνται με βάση τεκμαρτό εισόδημα και πληρώνουν κάθε χρόνο φόρο μόλις 1200 ευρώ. Εάν ο ιδιοκήτητης ταξί είναι παντρεμένος με δύο παιδιά δεν πληρώνει σχεδόν καθόλου φόρο.

   Υπηρεσία του υπουργείου ολοκλήρωσε προ ολίγων ημερών έλεγχο σε κάποια ταξι που ήδη έχουν εγκατεστημένες , πιλοτικά, ταμειακές μηχανές. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το καθαρό κέρδος χωρίς τις δαπάνες για καύσιμα και συντήρηση για κάθε ιδιοκτήτη ταξί είναι 40 με 50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

   Στο ποσό αυτό δεν συνυπολογίζονται τα “μαύρα” ‘εσοδα από τις διπλές και τριπλές μισθώσεις που συστηματικά κάνουν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες.

   Για τα 50 χιλιάδες ευρώ που κερδίζουν ο φόρος που θα έπρεπε να πληρώσουν αγγίζει τις 12.000 το χρόνο. Όμως το υπουργείο αγνόησε τις ίδιες του τις υπηρεσίες και αποφάσισε να αφήσει αυτή την φοροδιαφυγή ανέγγιχτη.

  Οι ιδιοκτήτες των ταξί δεν θα εγκαταστήσουν ταμειακές μηχανές αλλά απλώς θα αυξηθεί το τεκμαρτό τους εισόδημα και θα κληθούν να πληρώσουν ως φόρο περίπου 4.000 εύρω.

  Με λιγα λόγια το υπουργείο που προσπαθεί να μας πείσει ότι κάνει τα πάντα και υποχρεώνει όλους μας να πληρώσουμε παραπάνω θα χαρίσει για φέτος φόρο 8 χιλιάδων ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη ταξί όπως προκύπτει από τα δικά του πορίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρά τεκμήρια για σπίτια – Ολο το νεο φορολογικό νομοσχέδιο

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε