Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Χιλιάδες στους δρόμους κατά της εφεδρείας και των νέων φόρων

– Δυναμικό το παρόν των εργαζομένων στις πορείες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ
– Αμαυρώθηκε και πάλι όμως από τα επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι
– Πρωτοφανής κάλυψη των συγκεντρώσεων από ξένα δίκτυα
– Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ – Προβλήματα στις πτήσεις
– Κλειστό το Δημόσιο

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι κατέκλεισαν το κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, τις έκτακτες εισφορές, τα νέα χαράτσια και όλα όσα οδηγούν τους πολίτες στη φτώχεια, όπως είπαν.

Περίπου στις 12:30 η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στο Σύνταγμα και λίγο μετά έστριψε στη Βασιλίσσης Σοφίας. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ ο φράχτης είχε στηθεί στα πλαινά της Βουλής, στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ζαλοκώστα. 


Ένταση επικράτησε όταν εργαζόμενοι, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έσπρωξαν το τείχος που έχει στηθεί επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και τους απώθησαν!






Οι εργαζόμενοι που μετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα και επέστρεψαν στην Ομόνοια.

Χαρακτηριστικό της συμμετοχής στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος το γεγονός πως η πορεία του ΠΑΜΕ (περόπου 2000 άνθρωποι) που ξεκίνησαν από την Ομόνοια, έφτασαν στη Βουλή όχι μέσω της Σταδίου, αλλά μέσω της Πανεπιστημίου!
ΩΡΑ 12:13 Η πορεία του ΠΑΜΕ φτάνει στο Σύνταγμα

Αξιοσημείωτη και η παρουσία ξένων ΜΜΕ, που καλύπτουν τις συγκεντρώσεις με αναλυτικά ρεπορτάζ!



Ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ από την πλατεία Ομονοίας, ως είθισται, ξεκίνησε το ΠΑΜΕ.
ΩΡΑ 11:40 Γεμάτη κόσμο η οδός Σταδίου

Παρόντες και δάσκαλοι-καθηγητές

ΩΡΑ 10:56 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κλείνουν τη Σταδίου
Η χώρα σε… εφεδρεία
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν ξανά, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι μεγάλη, με τους εργαζόμενους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, την έκτακτη εισφορά, το χαράτσι στα ακίνητα και τις επερχόμενες μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσο της απεργίας δεν κινούνται τρένα και προαστιακός. Κανονικά θα κινηθούν μόνο οι συρμοί του Μετρό, εκτός από εκείνους που εκτελούν το δρομολόγιο Δουκίσσης Πλακεντίας-αεροδρόμιο. Η γραμμή αυτή ανήκει στον ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν κανονικά από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, τα τρόλεϊ 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, ενώ ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο αλλά και στα λιμάνια. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, κλειστά δικαστήρια, εφορίες, δημόσιες υπηρεσίες, αρχαιολογικοί χώροι.
ΩΡΑ 10:44 Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Απο εκεί, θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή

 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατεβάζει… ρολά η χώρα – 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε δημόσιο και ΔΕΚΟ – Νεκρώνουν αεροδρόμια και λιμάνια – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε