Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλαλούμ με το χαράτσι – Κανονικά το εισπράττει και σήμερα η ΔΕΗ

Αλαλούμ με το χαράτσι – Κανονικά το εισπράττει και σήμερα η ΔΕΗ

– Οποιος θέλει πληρώνει, όποιος θέλει δεν πληρώνει το τέλος ακινήτων
– Η Ενωση Εισαγγελέων προειδοποιεί τη ΔΕΗ με ποινικές κυρώσεις εάν δεχθεί τις πληρωμές εως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση
– Εχουν ήδη εκδοθεί 3 εκατομμύρια λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το χαράτσι
– Τι γίνεται με τους καταναλωτές που πληρώνουν μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής
– 700 εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει να χάσει το δημόσιο για το 2012 λέει ο Γ.Γ.πληροφοριακών συστημάτων

Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί σήμερα στα καταστηματα της ΔΕΗ καθώς οι καταναλωτές δεν ξέρουν εάν πρέπει να πληρώσουν μόνο το ρεύμα ή και το τέλος ακινήτων, το γνωστό σε όλους μας χαράτσι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν το χαράτσι καθώς απορρίφθηκε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών  για έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα “παγώνει” την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Μάλιστα ο Αρειος Πάγος απειλεί με ποινικές κυρώσεις τη ΔΕΗ και χρηματικό πρόστιμα 300 ευρώ ανά καταναλωτή εάν συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι.

Η ΔΕΗ ωστόσο εισπράττει και σήμερα κανονικά το χαράτσι με τους λογαριασμούς. Στελέχη και υπάλληλοι στα υποκαταστήματα της ειπαν στο Newsit “εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση και συνεχίζουμε να εισπράττουμε το τέλος ακινήτων κανονικά από όποιον θέλει να το πληρώσει”.

Σε οτι αφορά στους καταναλωτές που πληρώνουν το λογαριασμό του ρεύματος άρα και το χαράτσι μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής η ΔΕΗ απαντά “εμείς εάν ο πολίτης δεν πει στην τράπεζα να διακόψει την εντολή πληρωμής θα συνεχίσουμε να εισπράττουμε το λογαριασμό κανονικά. Μόνο εάν ο πολιτης ενημερώσει την τράπεζα και διακόψει την εντολή σταματά η είσπραξη του λογαριασμού”.

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρη ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ “το ποσό των εσόδων που κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο διάστημα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. για το 2012, για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω”.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης και πρόσθεσε: “Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. Γι’ αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε”, επισήμανε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκθετος ο Στουρνάρας μετά το “όχι” του Άρειου Πάγου για την είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω ΔΕΗ – Νέα συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σήμερα 

Το βροντερό όχι του Αρείου Πάγου για το χαράτσι δημιουργεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα για τον Στουρνάρα – Η ΔΕΗ θα δέχεται την πληρωμή του τέλους 

Απέρριψε ο Αρειος Πάγος το αίτημα Στουρνάρα να εισπράττεται κανονικά το χαράτσι με τον λογαριασμό της ΔΕΗ 

Πόλεμος εισαγγελέων – Στουρνάρα για το χαράτσι – “Απαράδεκτος ο ΥΠΟΙΚ, ενεργεί παράνομα”

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε