weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Απελπισμένος Έλληνας γράφει στην Μέρκελ!

Απελπισμένος Έλληνας γράφει στην Μέρκελ! | Newsit.gr

Σύμφωνα με δημόσιευμα της Καθημερινής διαφημιστής από το Βόλο, έστειλε επιστολή στην κ. Μέρκελ καυτηριάζοντας τα δεινά του ελληνικού συστήματος. Ο 50χρονος επαγγελματίας που εργάστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και στην Γερμανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ απελπίστηκε από τις ελληνικές αρχές και αποφάσισε να απευθυνθεί…έξω.

Όπως γράφει στην καγκελάριο το σημερινό ελληνικό κράτος αποτελείται από «πρώην αφισοκολητές των δύο κομμάτων» ενώ σημειώνει: «Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα να σας λέει ότι είναι αδύνατο να γυρίσει την εφορία με ‘άδεια χέρια’ και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός ττην μίζα του.

Ο ίδιος λέει στην κ. Μέρκελ ότι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία δεν είναι σε θέση να τη σώσουν και προσθέτει πως δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων, αλλά στόχος τους είναι να καταλάβουν την εξουσία και να μοιράσουν τα ιμάτιάς της ως «λάφυρο» στους «πελάτες».

Παράλληλα ο 50χρονος δηλώνει ότι «οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες, είμαστε ευγνώμονες που εξακολουθείτε να μας στηρίζετε». «Αλλά για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών σας παρακαλούμε: Υποχρεώστε τους να αλλάξουν το κράτος – τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας. (…) Μην τους δώσετε ούτε ευρώ παραπάνω χωρίς αυτή την προϋπόθεση», καταλήγει.

Για τους αναπήρους – μαϊμου γράφει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής η κ. Ι.Χ. στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Λέει για περιστατικό που γνωρίζει: «Η διαδικασία ήταν απλή. Μετά το 1981 όλες οι γνωστές μου πήγαιναν στην Β. – πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις γυναικείες οργανώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα -. Στη συνέχεια έβαζαν μία παλιά πυζάμα, πήγαιναν στο Ασκληπιειό της Βούλας, οι γιατροί ήταν ‘μιλημένοι’, έδιναν 500.000 με 700.000 δραχμές και να η σύνταξη. Η γνωστή μου παίρνει τη μαϊμού σύνταξη του άντρα της, που κι αυτός την έπαιρνε για δέκα χρόνια χωρίς να είναι ανάπηρος».

Μετά από έρευνα που έκανε εντόπισε σε ακτίνα δύο πολυκατοικιών από το διαμέρισμά της τουλάχιστον ακόμη τέσσερις ακόμη αναπήρους – μαϊμού. Έκανε προσπάθειες να φέρει το θέμα σε αρμόδιους υπουργούς ωστόσο στάθηκε μάταιο.

Η απελπισία της κορυφώθηκε όμως όταν η αδελφή της που είναι πραγματικά ανάπηρη μετά από τροχαίο χρειάστηκε νεό αμαξίδιο καθώς το παλιό είχε φθαρεί. Διαπίστωσε όπως λέει ότι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί.

«Ανήκω στη ΝΔ, την ψήφισα, αλλά ξέρω καλά περιοχές που ζουν δεκάδες άνθρωποι που παριστάνουν τους ανάπηρους και παίρνουν συντάξεις χάρη στη βοήθεια ανθρώπων απ΄το κόμμα που ψήφισα, τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων που τους πληρώνουμε» σημειώνει.

#TAGS MM