Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Εκρηκτικοί” πλειστηριασμοί! Ξύλο στο Ειρηνοδικείο και άγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και “Δεν Πληρώνω”

πλειστηριασμοί

– Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των “Δεν Πληρώνω” και των αστυνομικών στους πλειστηριασμούς!
– Οι πρώτοι ήθελαν να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, οι δεύτεροι “απάντησαν” με χημικά!
– Τρεις οι τραυματίες – Ένας εξ αυτών ο Θανάσης Μπαρτζώκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασχθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, έχοντας αναπνευστικά προβλήματα!
– Ακόμα και στην έδρα βρέθηκαν πάνοπλοι αστυνομικοί – Παρούσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
– Από την… πίσω πόρτα έφυγαν οι συμβολαιογράφοι για να μην… τρακάρουν με τους οργισμένους διαδηλωτές!
– 14 πλειστηριασμοί έγιναν συνολικά – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πλειστηριασμοί με ένταση και επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Οι “Δεν Πληρώνω” επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στην δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς. Οι μάχες που έγιναν ήταν σώμα με σώμα και οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να κάνουν μέσα στην αίθουσα χρήση χημικών. Το ξύλο που έπεσε ήταν άγριο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κεφάλι ένας διαδηλωτής.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες! Ένας εξ αυτών είναι ο Θανάσης Μπαρτζώκας. Πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, αφού είχε αναπνευστικά προβλήματα.

Τους φυγάδευσαν!

Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης, 29.11.2017 και μετά από περίπου δύο ώρες καταστολής, άγριου ξύλου και έντασης, γράφτηκε ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση! Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν… από την πίσω πόρτα τους συμβολαιογράφους! Η οδός Δέγλερη παρέμεινε για λίγη ώρα κλειστή και οι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν ως… κυνηγημένοι για να μη βρεθούν φάτσα – φάτσα με τους διαδηλωτές!

Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου στοιχεία για τα ακίνητα που βγήκαν στο… σφυρί

Οι πλειστηριασμοί και οι εικόνες ντροπής – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δέιτε τι δήλωσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος (του κινήματος “Δεν Πληρώνω)

Η “ακτινογραφία” των πλειστηριασμών

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων. Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν στους 14.

Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα. Ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

Τέλος, ολοκληρώθηκαν δυο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αναλυτικότερα, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες και οι οποίες εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί, ένταση και χημικά σε κλειστό χώρο!

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική αφού τα χημικά έπεσαν σε κλειστό χώρο. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν μετά από την άγρια σύγκρουση να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Πλειστηριασμοί: “Αστακός” το Ειρηνοδικείο!

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας παραμένει κυριολεκτικά αστυνομοκρατούμενο. Η ένταση από νωρίς είναι μεγάλη.

Νωρίτερα οι Δεν Πληρώνω δήλωναν αποφασισμένοι να μπουν στην αίθουσα ενώ εξαπέλυαμ ύβρεις κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων. «Είστε δοσίλογοι», φώναζαν.

Παντού υπάρχουν αστυνομικοί, ακόμα και στην έδρα, ενω δεν επιτρέπεται ούτε η είσοδος στους δημοσιογράφους στην δικαστική αίθουσα.

Αντιπροσωπεία του κινήματος «Δεν Πληρώνω», μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και έναν συμβολαιογράφο των Αθηνών βρέθηκαν νωρίτερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το έκαναν προκειμένου, όπως λένε, να καταγγείλλουν την παράνομη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων (σ.σ. όπου αποφασίστηκε αναστολή της αποχής από τους πλειστηριασμούς. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι έχει κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις