Πολιτική

Αυτές είναι οι αλλαγές στο Δημόσιο που προτείνει το Μαξίμου

Στην 47σέλιδη ελληνική πρόταση προς τους δανειστές γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που προτείνει το Μαξίμου για το δημόσιο, τους μισθούς στο Δημόσιο, αλλά και για τις νέες προσλήψεις.

Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, το επιτελείο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπα προτείνει ενιαίο μισθολόγιο με την καταβολή της ίδιας αμοιβής για την ίδια παροχή σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Επίσης, η Αθήνα προτείνει την εφαρμογή του νόμου επιλογής των διευθυντών και της αξιολόγησης του προσωπικού και την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος κινητικότητας που προβλέπεται ήδη με νόμο.

Για το ενιαίο μισθολόγιο, το Μαξίμου προτείνει την ενεργοποίηση και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Επίσης, το Μαξίμου προτείνει να αλλάξει ο κανόνας των προσλήψεων και από τις αρχές του 2016 ο κανόνας να είναι για κάθε μία πρόσληψη, δύο αποχωρήσεις. Μάλιστα, για τις προσλήψεις αναφέρει πως το 70% θα αφορά απόφοιτους πανεπιστημίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης