Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτή είναι η 22χρονη που μαχαίρωσε 3 συμφοιτήτριες της – “Δε μπορώ να μιλήσω, δεν είμαι καλά” είπε η Μαρία

Αυτή είναι η 22χρονη που μαχαίρωσε 3 συμφοιτήτριες της – “Δε μπορώ να μιλήσω, δεν είμαι καλά” είπε η Μαρία

– Kλαίγοντας βγήκε από τα δικαστήρια Πειραιά η φοιτήτρια που μαχαίρωσε 3 συμφοιτήτριες της
– “Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν είμαι καλά” είπε και κρύφτηκε στην αγκαλιά της δικηγόρου της
– Ισχυρίστηκε οτι είναι θύμα bullying κάτι που επιβεβαίωνουν και μαρτυρίες συμμαθητών της στο Newsit
– Για ψυχιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις τη στέλνει ο εισαγγελέας που την άφησε ελεύθερη μέχρι την δίκη
– Το ξέσπασμα της μάνας και του πατέρα της Μαρίας
– Σάλος στη σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη

Συγκλονίζει η στιγμή που η νεαρή φοιτήτρια βγαίνει κλαίγοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά μαζί με την δικηγόρο της Ιωάννα Παναγοπούλου.

Το κορίτσι κλαίει, έχει κατεβασμένο το κεφάλι και κρατάει σφιχτά απο το χέρι τη δικηγόρο. Την ώρα που οι δημοσιογράφοι της ζητούν μια δήλωση και βάζουν μπροστά της τα μικρόφωνα, η Μαρία ακούγεται να ψιθυρίζει “δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, δεν είμαι καλά”. Στη συνέχεια στρέφει το κεφάλι της στο πλάι και ακουμπά στον ώμο της δικηγόρου της για να κρυφτεί εκεί.

Αμέσως μετά η δικηγόρος της, Γιάννα Παναγοπούλου ενημερώνει για τις εξελιξεις.

Συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις η 22χρονη φοιτήτρια που μαχαίρωσε 3 συμφοιτήτριες της, όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας ο οποίος την άφησε ελεύθερη μέχρι την τακτική δικάσιμο που ορίστηκε για τις 8 Ιουνίου.

Στη δίκη ο εισαγγελέας αφού λάβει το πόρισμα των ειδικών γιατρών θα αποφασίσει εάν η κοπέλα θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη ή αν θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Κατηγορείται για πρόκληση επικινδυνων σωματικών βλαβών τετελεσμένων σε απόπειρα και κατ΄εξακολουθηση, για οπλοχρησία και οπλοφορία.

Η 22χρονη έφτασε λίγο μετά τις 11.00 στα δικαστήρια Πειραιά για να απολογηθεί για την πράξη της η οποία σόκαρε το Πανελλήνιο.

Η ίδια ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα οτι η ζωή της είχε γίνει κόλαση επειδή την κορόιδευαν διαρκώς οι συμφοιτητές της.  “Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν, μόνο τους φοβίσω και να τους τρομάξω” είπε η Μαρία.

Τον ισχυρισμό αυτο επιβεβαιώνουν και μαρτυρίες συμφοιτητών της κοπέλας η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν καραμπινάτο θύμα bullying.

Οπως δήλωσε αποκλειστικά στο Newsit συμμαθήτρια και φίλη της Μαρίας “δεχόταν επιθέσεις, την κορόιδευαν και γελούσαν μαζί της. Παιδιά και από άλλα τμήματα και άλλες ειδικότητες, κυρίως αγόρια. Μου είχε πει οτι δεν ήθελε να συνεχίσει αλλά συνέχιζε για να στηρίξει οικονομικά τους γονείς της επειδή παίρνουμε λεφτά από τη σχολή για τα μαθήματα”.

Τη φώναζαν γύφτισσα και την κορόιδευαν για τα ρούχα της καταγγέλουν οι γονείς της 22χρονης

Οπως δήλωσε στο Newsit o πατέρας της φοιτήτριας, Γιώργος Κουσίδης “το παιδί το πείραζαν και το έβριζαν. Της έλεγαν τι ρούχα ειναι αυτά που φοράς; Είσαι γύφτισσα. Η κόρη μας ήταν ήσυχη και δε μιλούσε. Είχαμε πάει και στους καθηγητές να τους πούμε τι συμβαίνει. Την είχε δει και ψυχολόγος πέρυσι και μας είχε πει οτι όλα ειναι καλά και οτι μιλάει καλά. Δεν ξέρω τι θα γίνει τώρα”.

Συγκλονίζουν τα όσα καταγγέλει στο Newsit η μάνα της 22χρονης, Λίζα Κουσίδη “το παιδί δεν ήθελε να πηγαινει στη σχολή. Μας ζήταγε να την πάρουμε από εκεί. Την κορόιδευαν αυτά τα παιδιά εδώ και 2 χρόνια για τα ρούχα της, γιατί δεν κάπνιζε, γιατί δεν έκανε πλάκες και ήταν σοβαρή. Την κοροϊδευαν γιατί δεν πήγαινε σε καφετέριες.

Την πείραζαν συνεχώς και την ενοχλούσαν αλλά η Μαρία δε μίλαγε. Είχε αδυνατισει πολύ όμως τους τελευταίους μήνες, δεν έτρωγε. Ηταν στεναχωρημένη συνεχώς. Δεν ξέρω που τα βρήκε τα μαχαίρια. Νομίζω πως ότι έκανε, το έκανε για να προστατέψει τον ευαυτό της”.

Ακούστε τι δήλωσε η μάνα της φοιτήτριας στο NewsIt…

Στο πλευρό της φοιτήτριας πολλοί συμμαθητές της

Συμμαθήτριες της φοιτήτριας δηλώνουν οτι απο την περσινή χρονια ηταν θύμα εκφοβισμούς και λεκτικής βίας η Μαρία. Είχε μάλιστα πάει στον διευθυντή και τον είχε ενημέρωσε πως δεχόταν σεξιστικά σχόλια.

Ο Διευθυντης ζήτησε απο μαθητές να μην επαναληφθεί το γεγονός. Η 22χρονη δεν ικανοποιήθηκε απο τη στάση του διευθυντή και μετά από ένα σαρκαστικό σχόλιο “οτι την βοήθησε αρκετά” εκείνο της απέβαλλε για μια μέρα επειδή διαμαρτυρήθηκε.

“Είχε άσχημη ψυχολογία και της συμπεριφέρονταν πολύ άσχημα. Δεχόταν συνεχώς επιθέσεις. Την κορόιδευαν γιατί έπαιρνε καλούς βαθμούς. Την ρωτούσαν πως ντύνεται ετσι. Τι φοράει πως μιλάει” καταγγέλουν στο Newsit οι συμφοιτήτριες της. 

Η 22χρονη μάλιστα είχε τσακωθεί και με μια κοπέλα εκείνη την περίοδο είχαν πιαστεί στα χέρια. Ωστόσο ο ψυχολόγος που πήγε στο σχολείο και μίλησε με την Μαρία διαβεβαίωσε τους γονείς της πως το κορίτσι είναι καλά στην ψυχική της υγεία. Κάτι που τόνισε και η μάνα της φοιτήτριας μιλώντας στο Newsit.

Απο την πλευρά του 7μελους συμβουλίου της σχολής η Σοφία δήλωσε στην κάμερα του Newsit οτι “δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε γιατί δεν ήμουν εδώ πέρυσι, αλλά φέτος δεν μας είχε αναφερθεί κάτι για το κορίτσι η οποία είναι ήρεμος χαρακτήρας, λιγομίλητη και πολύ καλο κορίτσι. Δεν ξέρω τι μπορει να έγινε και να έφτασε στα όρια της. Εμείς εδώ στη σχολή πάντως ειμαστε ήρεμοι, ειμαστε μια ήρεμη σχολή”.

Για το θεμα έκανε δηλώσεις και η νέα Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη η οποία είπε χαρακτηριστικά “ενημερώθηκα από την προηγούμενη διοίκηση πως πέρυσι που είχε προκύψει αντίστοιχο περιστατικό με την ίδια μαθήτρια ήρθε στο σχολείο ειδική ψυχολόγος. Θέλω να πω οτι η σχολή το παρακολουθούσε το θέμα. Εγώ προσωπικα θα μιλήσω με τις οικογένειες όλων των κοριτσιών και θα συστήσω μια επιτροπή στον ΟΑΕΔ για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών βίας”.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε