Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Έκλεβαν σήμα της Nova με τον server σε…ξωκλήσι!

Έκλεβαν σήμα της Nova με τον server σε…ξωκλήσι!

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία για δορυφορική πειρατεία. Τι έκαναν;

 

Έκλεβαν το σήμα της Nova και το διέθεταν μέσω ίντερνετ σε χιλιάδες χρήστες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα διαφυγόντα κέρδη μόνο τα τελευταία δυο χρόνια φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ!
 
Το παράξενο στην υπόθεση είναι ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι παπάς και μάλιστα ο κεντρικός σέρβερ ήταν εγκατεστημένος σε…ξωκλήσι στην Σορωνή Ρόδου. Αν είναι δυνατόν. Κι όμως χρησιμοποίησαν τα “μεγάλα” μέσα με την..ευχή ότι δεν θα τους έπιαναν όμως δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα δίκτυα τους είχαν εξαπλωθεί σε Ρόδο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις ενώ και οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν πρόκειται για ευυπόληπτους πολίτες.
 
Πάντως σύμφωνα με τη νέα τροπολογία του νόμου θα γίνει σύντομα για κλοπή μέσω ίντερνετ και άλλων μέσω είναι πολύ πιθανόν πλέον να διώκονται και οι χρήστες, δηλαδή όσοι αγοράζουν τέτοιες υπηρεσίες μέσω του ίντερνετ.
 
Για τους δέκα ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα αλλά και για εξακολουθητική παράβαση του νόμου περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε