Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Φαρμακεία: Ανοίγουν σήμερα στον Πειραιά – Απειλούν με απ’αόριστον από τις 09/02

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα ανοίξουν σε ένδειξη καλής θέλησης σήμερα και αύριο αλλά απειλούν με απεργία διαρκείας από τις 09/02.

Θα συμμετάσχουν στις  εικοσιτετράωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Κώστας Κούβαρης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, αν δεν ικανοποιηθουν τα αιτήματά τους τότε η απεργία θα γίνει διαρκείας.

Την Τετάρτη 09/02 θα πάρει τις αποφάσεις του και  το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του ν/σχ που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το εξοντωτικό ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

«Ζητάμε να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι φαρμακοποιοί προσβλέπουν σε συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου, όπως σημείωσε, «να βρεθεί μια λύση που να αποσκοπεί πραγματικά προς όφελος του έλληνα ασφαλισμένου και του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης».

Aπό σήμερα οι φαρμακοποιοί σταματούν επίσης να εκτελούν με πίστωση συνταγές ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ αυτών και του ταμείου του Δημοσίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει τηρηθεί η δέσμευση για την έναρξη αποπληρωμής των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε