Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρευνα κατά του αστυνομικού με την κάμερα – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI/Α.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI/Α.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κι όμως ενώ έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που εξετάζει το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί και ειδικότερα εκείνοι της ομάδας ΔΕΛΤΑ να φέρουν κάμερες ακόμη δεν έχει δοθεί εντολή να τεθεί το μέτρο σε λειτουργία και έτσι ο αστυνομικός που εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να κινείται έχοντας τοποθετήσει μια κάμερα στο κράνος του τώρα θα δώσει εξηγήσεις

Πολλοί ήταν εκείνοι που βλέποντας τον αστυνομικό της ΔΕΛΤΑ να έχει κάμερα στο κράνος πίστεψαν ότι το σχετικό μέτρο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά.
Δεν ήταν όμως έτσι. Όλα δείχνουν ότι ο μοτοσικλετιστής αστυνομικός πήρε… πρωτοβουλία η οποία φυσικά είναι ενάντια στο νόμο και έτσι τώρα έχει διαταχθεί έρευνα.


Για να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για τα περιστατικά στα οποία καλούνται να λάβουν μέρος οι αστυνομικοί μελετάται εδώ και καιρό η τοποθέτηση καμερών που θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.


Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία σε συνεργασία με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων αναζητά τρόπους λειτουργίας του μέτρου αυτού. Καμία απόφαση ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί και έτσι η κάμερα στο κράνος του αστυνομικού δημιουργεί ερωτήματα και για τον λόγο αυτό θα κληθεί τώρα θα δώσει εξηγήσεις.
Πάντως με αφορμή αυτό το περιστατικό αρκετοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν πως ένας από τους λόγους της σκέψης τοποθέτησης των καμερών είναι και η ίδια η στάση των αστυνομικών και ειδικότερα των μελών της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Αποκαλυπτικό και το παρακάτω βίντεο από την Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε