Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική : Μάχη όλη τη νύχτα – Απειλήθηκαν σπίτια- Καλύτερη εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας

Φωτιά στην Αττική : Μάχη όλη τη νύχτα – Απειλήθηκαν σπίτια- Καλύτερη εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας

– Πολλές αναζωπυρώσεις και τριπλό μέτωπο που έκαιγε όλη τη νύχτα
– Σε συναγερμό η δύναμη της Πυροσβεστικής σε Βαρνάβα και Καπανδρίτι
– Στη μάχη από τις πρώτες πρωινές ώρες τέσσερα ελικόπτερα
– Η φωτιά συνεχίζει να καίει σε δύσβατη περιοχή σε χαράδρα

Στο Μετόχι και το Μικροχώρι έδωσαν την κύρια μάχη όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά της ανατολικής Αττικής ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό.

Η νύχτα κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου, τις οποίες αντιμετώπισαν ικανοποιητικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα, στις εστίες της πυρκαγιάς, τα οποία θα δώσουν και την ακριβή εικόνα σε όλη την έκταση που καίγεται ακόμη ώστε να κινηθούν ανάλογα και οι επίγειες δυνάμεις. Τα πρώτα εναέρια που ξεκίνησαν να επιχειρούν στην πυρκαγιά είναι τέσσερα ελικόπτερα.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

Στόχος του μηχανισμού πυρόσβεσης είναι να μπορέσει να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σύντομα, καθώς αυτήν την ώρα δεν φυσάει στην περιοχή αλλά προβλέπεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενισχυθούν οι άνεμοι που θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Ειδικότερα, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις