Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά τώρα στην Καισαριανή: Υπό έλεγχο αλλά σε επιφυλακή!

φωτιά

– Φωτιά ξέσπασε στην Καισαριανή, κοντά στο Σκοπευτήριο
– Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων
– 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα στο σημείο – Αποδεσμεύτηκαν τα ελικόπτερα
– Κάτοικοι της περιοχής σπεύδουν με αυτοθυσία για να βοηθήσουν τους Πυροσβέστες!
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

sΔεν έχουν τέλος οι πυρκαγιές, αφού καθημερινά ξεσπούν νέα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα. Τελευταία περίπτωση η φωτιά που ξέσπασε στην Καισαριανή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 10.08.2017, κοντά στο ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν 40 άνδρες με 15 οχήματα.

Οι πυροσβέστες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο κοντά στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη.

Στην περιοχή -όπως και σχεδόν σε όλη την Αττική σήμερα- πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που πάντα δυσχεραίνει το έργο των πυροστεστών, ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεσγη. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η φωτιά οριοθετείται από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ αποδεσμεήτηκαν τα ελικόπτερα που πήραν μέρος στην κατάσβεση.

Ωστόσο, εξακολουθεί να φυσάει ισχυρός άνεμος, γι’ αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εννέα υδροφόρες των κοντινών δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται, ότι από καύτρες άρπαξαν φωτιά τέντες σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, αλλά σβήστηκαν αμέσως χωρίς να προκληθούν ζημιές στα κτίρια.

Μεγάλη κινητοποίηση

Το newsit.gr βρέθηκε στο σημείο για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, αφού στην περιοχή υπάρχει τόσο το Άλσος της Καισαριανής, όσο και πολλά σπίτια.

Δείτε τις εικόνες

φωτιά φωτιά φωτιά φωτιά

Ο Γεώργιος Σιμιντζής, αναγνώστης του newsit.gr έστειλε φωτογραφίες που επίσης δείχνουν τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς και είναι ενδεικτικές του γιατί η Πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί τόσο έντονα, αφού όπως βλέπετε η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση με σπίτια.

Εθελοντές με αυτοθυσία!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σημείο βρέθηκε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ γίνονταν και ρίψεις από αέρος με ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Ακόμη και εθελοντές έσπευσαν στο σημείο και κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής, οι οποίες κατεβαλαν πραγματικά τιτάνιες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, οι δυνατοί άνεμοι που προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ανδρών της Πυροσβεστικής!

Ο σκιτσογράφος Σπύρος Δερβενιώτης είχε αναρτήσει νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία από την πλατεία Συντάγματος, η οποία δείχνει τους πυκνούς καπνούς που φαίνονται από εκείνο το σημείο!

Δείτε την ανάρτηση

Gepostet von Spiros Derveniotis am Donnerstag, 10. August 2017

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις