Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ΓΣΕΕ προσφεύγει στο ΣτΕ για τα μέτρα του Μνημονίου 2

Αίτηση ακύρωσης της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου, που υλοποιεί μέτρα του δεύτερου Μνημονίου, κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Στην αίτησή της η ΓΣΕΕ υποστηρίζει, ότι με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου «επιβάλλονται μειώσεις μισθών που υποβιβάζουν το ήδη ισχνό και υπερφορολογημένο εισόδημα των εργαζομένων, και οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση».

Η Συνομοσπονδία εκτιμά, ότι με το περιεχόμενο της πράξης του υπουργικού Συμβουλίου «διαμορφώνεται ένα περιβάλλον στο οποίο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που κατά τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεμελιώδη για όλα τα κράτη μέλη, δεν μπορούν πλέον να ασκηθούν».

Ακόμη, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει, ότι «με την κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, καταστρέφεται ολοκληρωτικά ο μηχανισμός συλλογικών διαπραγματεύσεων και της διαιτησίας ενώ η ρύθμιση των όρων εργασίας, μεταφέρεται από το συλλογικό, στο ατομικό πεδίο και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

«Συγχρόνως οι ρυθμίσεις της Πράξης συμπαρασύρουν και το βασικό συνδικαλιστικό δικαίωμα (άρθρο 23 παρ. 1 Συντάγματος), από το οποίο στερούν τα βασικά εργαλεία του, τη συλλογική αυτονομία και το δικαίωμα απεργίας».

Τέλος, η ΓΣΕΕ τονίζει, ότι «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των Ελληνικών και των Διεθνών Δικαστηρίων προκειμένου να υπερασπιστεί τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε