Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Οι 9 περιοχές που θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που καταφτάνει την Τρίτη (09/05)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει αύριο, Τρίτη, 9 Μαΐου, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο στόχαστρο θα βρεθούν 9 περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει το Meteo, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Τρίτη (09.05.2023), κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από απόψε σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου, και σταδιακά να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας έως το απόγευμα της Τρίτης, 9 Μαΐου.

Καιρός – Meteo: Οι 9 ζώνες της κακοκαιρίας

Πιο αναλυτικά:

* Από απόψε έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (09.05.2023) αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

* Από το πρωί της Τρίτης (09.05.2023) τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της Θράκης και της Μακεδονίας, καθώς και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.

* Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

* Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη, 9 Μαΐου:

METEO HARTIS

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη (09.05.2023) κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια).

Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Καμίνι» η Σκάλα Μεσσηνίας την Δευτέρα - Σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία και έφτασε στους 41,5°C
Έντονη ήταν η ζέστη στην Πελοπόννησο, με τη Λακωνία και τη Μεσσηνία να βρίσκονται στο επίκεντρο των υψηλότερων θερμοκρασιών, συνολικά, 10 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασία πάνω από 40°C
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα
Νοσοκομείο Μεταξά: Ο Ντύλαν στο πλευρό καρκινοπαθών – Η συγκινητική στιγμή με 88χρονη που κάνει χημειοθεραπεία
Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου «Μεταξά», όταν η κ. Καλλιόπη ζήτησε για πρώτη φορά να χαϊδέψει τον Ντύλαν
ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΜΕΤΑΞΑ" Πέμπτη 28 Μαΐου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
Ιός του Δυτικού Νείλου: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξετάζει την δημιουργία rapid test για έγκαιρη διάγνωση
H Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ έχει ξεκινήσει ερευνητική προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός φορητού τεστ ταχείας διάγνωσης και χρησιμοποιούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη εξάρσεων
iStock