Ελλάδα

Κορονοϊός: 15.028 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 08/04

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ακόμη μια μέρα που ο κορονοϊός μας… υπενθυμίζει πως όχι μόνο βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας, αλλά και πως εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Στην καθιερωμένη του ανακοίνωση, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει σήμερα Παρασκευή, 08.04.2022, για το πόσα νέα κρούσματα προκάλεσε ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά και για το πόσες είναι οι επαναλοιμώξεις – ένα νέο στοιχείο που δίνεται στην δημοσιότητα καθημερινά εδώ και τρεις ημέρες.

Ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων, βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Απριλίου 2022 (ώρα 09:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 14.763. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.152.477 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. 1 Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 265 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.535(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Στο Διάγραμμα 1 παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων(ατόμων) και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των κρουσμάτων.

κορονοϊός

Στο Διάγραμμα 2 παρουσιάζεται ο αριθμός των επαναλοιμώξεων ανά ημερομηνία λήψης δείγματος και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των επαναλοιμώξεων.

κορονοϊός

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.025 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στο Διάγραμμα 3 παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των θανάτων και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των θανάτων.

koronoios daily

koronoios daily

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 205 (56.94%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 155 (43.06%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.506 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 343 (ημερήσια μεταβολή -10.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 384 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: 302 άτομα εμπλέκονται στο νέο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στη βόρεια Ελλάδα – Ελάχιστα μέλη του ήταν αγρότες
Στα μέλη του κυκλώματος περιλαμβάνονταν καθαρίστρια, ανειδίκευτοι εργάτες, οδηγοί φορτηγών, διανομείς, υπάλληλοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλα επαγγέλματα χωρίς σχέση με την αγροτική παραγωγή
Μερικά από τα παράνομα κέρδη των μελών του κυκλώματος
Παπαστεργίου: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις 1.000 νέες κάμερες στους δρόμους – Τέλος στα σενάρια για «φωτογραφικές» προκηρύξεις
Πώς η τεχνολογία αιχμής θα θωρακίσει τους δρόμους και ποιες είναι οι αυστηρές απαγορεύσεις για τη βαθμολόγηση και τη βιομετρική ανάλυση πολιτών
Δημήτρης Παπαστεργίου