Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυβέρνηση: “Το τείχος στον Εβρο θα γίνει” – Αντιδρώντες: “Διοχετεύστε με πράσινη κάρτα τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη”

Κυβέρνηση: “Το τείχος στον Εβρο θα γίνει” – Αντιδρώντες: “Διοχετεύστε με πράσινη κάρτα τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη”

Το τείχος των 12,5 χιλιομέτρων στον Εβρο μπορεί να μην δώσει τέλος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της στοίβαξης χιλιάδων πλεον ψυχών σε στρατόπεδα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, ωστόσο θα αποθαρρύνει τους δουλεμπόρους.

Αυτό υποστηρίζουν όσοι ζουν στις γύρω περιοχές αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο χαρακτηρίζει τουλάχιστον υποκριτική τη στάση κοµµάτων και οργανισµών.

Υπολογίζεται πως σε καθηµερινό επίπεδο από τα περάσµατα του Εβρου περνούν στο ελληνικό έδαφος περισσότεροι από 300 παράνοµοι µετανάστες.

Η διακίνηση λαθροµεταναστών από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε το τελευταίο έτος κατά 372%, όταν στα νησιά, όπου εκτελούσε περιπολίες η Frontex, είχε καταγραφεί µείωση της τάξεως του 70-75%. Η ανάπτυξη κλιµακίων που αποτελούνται από στρατιώτες, αστυνοµικούς και δυνάµεις της Frontex, σύµφωνα µε παράγοντες του υπουργείου, έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσµατα.

Ωστόσο η κατασκευή ενός ατσαλένιου φράχτη, σε συνδυασµό µε θερµικές κάµερες και κλειστό κύκλωµα παρακολούθησης, θα αποθαρρύνει ακόµη περισσότερο τους διακινητές. «Θα αναγκάσει επίσης την Τουρκία να παραδεχθεί πως οι χιλιάδες λαθροµετανάστες που καταλήγουν στην Ελλάδα µέσω των συνόρων έχουν φύγει από τα δικά της εδάφη µε ευθύνη των δικών της διωκτικών αρχών».

Πράσινη κάρτα σε όλους;

Κάποιοι από εκείνους που αντιδρούν στην δημιουργία του φράχτη προσπαθούν να προτείνουν λύση. Μάλιστα λένε οτι αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να δώσει πράσινη κάρτα και πολιτικό άσυλο σε όλους τους λαθρομετανάστες τότε θα έφερνε την Ευρώπη προ των ευθυνών της. Κι αυτό όπως λένε γιατί όλοι εκείνοι που κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα αναζητώντας καλύτερη ζωή δεν την αναζητούν απαραίτητα στην Ελλάδα. Με την πράσινη κάρτα και το πολιτικό άσυλο θα μπορούν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ.
Το ερώτημα όμως είναι το θέλει αυτό η Ευρώπη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπουτσής: “Ο φράχτης στον Εβρο θα γίνει” – Ελλάδα

“Τρύπα στο νερό” ο φράχτης για τους λαθρομετανάστες λένε στον Εβρο

Θα χτιστεί φράχτης στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου μεταναστών – Ελλάδα


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε