Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λουκέτο σε παλιά νοσοκομεία και δημιουργία 8 νέων μονάδων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Παλιά νοσοκομεία όπως το Αμαλία Φλέμιγκ ή το πρώτο θεραπευτήριο του ΙΚΑ παίρνουν το δρόμο της… απόσυρσης και τη θέση τους φαίνεται να παίρνουν 8 νέα.

Το σχέδιο προβλέπει τρία νέα νοσοκομεία στην Αττική και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Το κόστος για τα οκτώ νέα νοσοκομεία που θα έχουν περί τις 300-400 κλίνες θα φτάσει τα 480 εκατομμύρια, αλλά το δημόσιο υπολογίζει ότι με τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και τη μείωση των εξόδων από τις παλιές ομάδες ότι θα εξοικονομήσει το 100πλάσιο.

Τα νέα νοσοκομεία στην Αττική μελετάται να κατασκευαστούν στα Μελίσσια, τη Βάρη κοντά στο αεροδρόμιο και στη Βούλα ή τον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Προβλέπεται και “απόσυρση” νοσοκομείων όπως του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή νέου αλλά και κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας που θα καλύψει το τεράστιο κενό στη Δυτική Μακεδονία αλλά και τη Δυτική Ελλάδα μεταξύ Αγρινίου, Πρέβεζας και Λευκάδας. Παράλληλα μελετάται η κατασκευή μεγάλης μονάδας “πάνω” στην εθνική που ενώνει Κόρινθο,Τρίπολη και Καλαμάτα, αλλά και ενός ακόμη νέου νοσοκομείου στο νομό Λασιθίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε