Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

‘Μαχαίρι” εως 40 % των δικαιούχων της εκλογικής αποζημίωσης-Μειώνεται κατά 20 % το ποσό του επιδόματος

Πάνω από 1000 υπάλληλοι έπαιρναν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται !

Δεν θα εισπράξουν ξανά τα χρήματα της εκλογικής αποζημίωσης σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι που πληρώνονταν εως τώρα.
Μάλιστα η διακομματική επιτροπή αποφάσισε ότι,όσοι τελικά θα πληρωθούν,θα δουν στη τσέπη τους ποσό ”κουτσουρεμένο” κατά 20 %.’Ολα αυτά γίνονται για να περιοριστεί το εκλογικό κόστος.
 
”Λαβράκι” όμως έβγαλε η έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εντοπίσει τους υπαλλήλους που δεν εμπλέκονταν καθόλου στις διαδικασίες των εκλογών και οι οποίοι ξεπερνούν τους 1.000.
 
‘Αμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών τους φορέων, αφού ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος προανήγγειλε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70.000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας, θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία έχει να κάνει με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
«Οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών», υποστηρίζει ο κ. Μπαλασόπουλος εκφράζοντας την αντίθεσή του στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ,ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα υπογράψει την απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, καθώς το ΥΠ.ΕΣ. θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν (ως επίδομα κίνησης).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε