Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μερική αναθεώρηση της εφεδρείας – Απελευθέρωση με κανόνες στα ταξί

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για αναθεώρηση για λίγους και με συγκεκριμένες ειδικότητες στο θέμα της εφεδρείας, αλλά και νέο νόμο για την απελευθέρωση των ταξί

έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης. Όπως ανέφερε για την εφεδρεία, ειδικά στα ΜΜΜ : “εγώ δεν συζητώ για τη συνολική αναθεώρηση της εφεδρείας. Δεν έχω βάλει ένα γενικό ζήτημα εφεδρείας. Έχω βάλει ένα ζήτημα συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε συγκεκριμένες εταιρείες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα στην παροχή του συγκοινωνιακού τους έργου”
Τα προβλήματα ωστόσο που θα προκύψουν σε υπηρεσίες του Δημοσίου από την έλλειψη προσωπικού λόγω εφεδρείας ίσως ανοίξει το δρόμο και για άλλους, λένε κάποιοι, αν γίνει η αρχή με τα Μέσα Μεταφοράς…
Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα τον ταξί ο υπουργός επέμεινε στην αλλαγή επί των αλλαγών που επέφερε ο Γ. Ραγκούσης λέγοντας μάλιστα πως θα υπάρξουν συγκεκριμένα κριτίρια για το “άνοιγμα” του επαγγέλματος.
“Μέσα στο επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία στο ζήτημα αυτό. Θα είναι μια ξεχωριστή νομοθετική παρέμβαση. Θα απελευθερώσουμε την αγορά, αλλά αυτή η απελευθέρωση θα γίνει αφού ληφθούν υπόψη κριτήρια συγκοινωνιακού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Δεν ξέρω καμία χώρα στην Ευρώπη που να υπάρχει μια πολιτική του τύπου, ότι όποιος θέλει όποτε θέλει παίρνει μια άδεια ταξί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Διαβαστε επίσης:
Στην εφεδρεία με το ζόρι – Δεν εξετάζονται ούτε οι ενστάσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε