Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Η ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί σε κοινή γραμμή με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μία πρώτη σκέψη είναι να μην υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τέλους διαμονής.
Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν 50.000 τουρίστες της Thomas Cook στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 25.000 Βρετανοί.
Αναμένεται νέα σύσκεψη τις επόμενες ημέρες.

Σε κοινή γραμμή με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έπληξε η κατάρρευση της Thomas Cook, θα κινηθεί και η ελληνική κυβέρνηση. Μία πρώτη σκέψη είναι, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην υπάρχει η υποχρέωση καταβολής τέλους διαμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα αυτό θα είναι περιορισμένο και θα αφορά το χρόνο παραμονής πελατών της Thomas Cook.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Στη σημερινή συνάντηση έγινε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, ενώ αποφασίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης να έρθει σε επαφή με τους ομολόγους του στο εξωτερικό ούτως ώστε να φανούν τα περιθώρια για την ανάληψη συντονισμένης δράσης.

Από τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν 50.000 τουρίστες της Thomas Cook στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 25 χιλιάδες Βρετανοί.

Επίσης, το αρμόδιο υπουργείο πάγωσε από την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα που τρέχει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Thomas Cook. Το πρόγραμμα είχε συνολική αξία 1,5 εκατ. ευρώ και δεν έχει καταβληθεί ποσό 1,1 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το τέλος διαμονής, είναι της τάξης των 0,50 – 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση και σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στην σημερινή σύσκεψη, δεν έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου,  Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις