Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Ποιες περιοχές ψηφίστηκαν στις πρώτες θέσεις;

Ύστερα από ψηφοφορία, που διενεργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του εκθεσιακού φορέα της «Helexpo», στο πλαίσιο της έκθεσης «Philoxenia», οι πέντε περισσότερο αγαπημένοι παραθαλάσσιοι ελληνικοί προορισμοί για το 2010 είναι η Σάμος, η Κρήτη, η Λευκάδα, η Σαντορίνη και η Χαλκιδική.

Αγαπημένοι ορεινοί προορισμοί είναι ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, τα Ζαγοροχώρια, ο Όλυμπος, ο Παρνασσός και το Πήλιο.

Οι πέντε δημοφιλέστερες πόλεις: το Ναύπλιο, η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα.

Αντίστοιχα, οι φιλικότερες προς το περιβάλλον περιοχές είναι: η λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, τα Ζαγοροχώρια, το Νυμφαίο Φλώρινας, το Πήλιο και η Σάμος.

Ως καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα επελέγησαν η Βασιλίτσα Γρεβενών, τα 3-5 Πηγάδια Ημαθίας, το Καϊμακσταλάν Πέλλας, ο Παρνασσός και το Σέλι Ημαθίας.

Οι Έλληνες επιλέγουν για ταξίδια στο εξωτερικό κατά σειρά την Ισπανία, την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο διαγωνισμός γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε μετά την τελετή των εγκαινίων της «Philoxenia», από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε