Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Όταν οι σπουδαστές “επισκέπτονται” το μέλλον τους

Όταν οι σπουδαστές “επισκέπτονται” το μέλλον τους

Σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία ολόκληρης της υφηλίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, οι οποίοι φοιτούν στην ειδικότητα Διακόσμησης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των σπουδαστών του ΙΕΞ ΞΥΝΗ αναλύθηκε η αρχιτεκοντική του Μουσείου της Ακρόπολης που αποτελεί ένα από τα κορυφαία πολιτισμικά σύμβολα παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά συγχρόνως είναι και ένα επίτευγμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Ένα από τα πλέον κορυφαία επιτεύγματα αρχιτεκτονικής στο Μουσείο είναι και ο προσανατολισμός του τελευταίου ορόφου, που μοιάζει με έναν νέο Παρθενώνα. Πάνω σε αυτό οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν μία λεπτομερή ανάλυση, ιδιαιτέρως χρήσιμη για τα επόμενα βήματά τους στον επαγγελματικό στίβο.

Οι σπουδαστές συνοδεύονταν από τους καταξιωμένους καθηγητές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών επισκέψεων των σπουδαστών, μέσα από τις οποίες εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, ώστε η επαγγελματική τους αποκατάσταση να έχει τις καλύτερες προοπτικές και τις πλέον άμεσες.

Οι ενέργειες αυτές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ δίνουν ώθηση στην επαγγελματική δραστηριότητα των σπουδαστών, κάτι που καταδεικνύεται από την έρευνα της εταιρείας BARI FOCUS όπου φαίνεται πως ένας στους δύο σπουδαστές δουλεύουν ήδη και μάλιστα πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε