Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράλληλα με την οικονομική κρίση «τρέχει» η εγκληματικότητα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δυσοίωνες οι αστυνομικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πιθανή αύξηση 25-30% των βίαιων, αιματηρών έως και θανατηφόρων ληστρικών συμπεριφορών το αμέσως επόμενο 3μηνο.

Ένα πρώτο δείγμα, οι 14 ένοπλες ληστείες σε διάστημα 9 ωρών το προηγούμενο 24ωρο στην Αττική, με αρκετές από αυτές αιματηρές, έχοντας δυσανάλογα μηδαμινή λεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση η ληστρική εισβολή αγνώστου με αυτόματο όπλο (καλάσνικοφ ή κυνηγετική καραμπίνα), σε οδοντιατρείο στην Μάνδρα Αττικής. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Στρ. Ρόκκα και Γκλιάτη, όταν ο δράστης μπήκε στο οδοντιατρείο του 45χρονου γιατρού. Με την απειλή του όπλου αρχικά άρπαξε το κινητό τηλέφωνο από 44χρονο πελάτη και στην συνέχεια από τον γιατρό 100 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Λίγες ώρες νωρίτερα στη συμβολή των οδών Δοξάτου και Πρ. Δανιήλ στην Αθήνα, δύο άγνωστοι επιτέθηκαν και αφού τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι έναν 70χρονο Έλληνα, του άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 20.000 έως 30.000, οικονομίες μιας ζωής, που μόλις είχε κάνει ανάληψη από τραπεζικό υποκατάστημα φοβούμενος την οικονομική κρίση. Ο ηλικιωμένος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μαντώς Μαυρογένους στην Αθήνα, συνελήφθη ένας άνδρας από τη Γεωργία, γιατί μαζί με τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι αναζητούνται, εισέβαλλαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και με την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν από τον υπάλληλο από το Μπαγκλαντές, 250 ευρώ.

Στο Νέο Ηράκλειο, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Φιλοθέης, δύο άγνωστοι πλησίασαν ηλικιωμένο Έλληνα και με τη βία του άρπαξαν 3.000 ευρώ. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία για τις πρώτες βοήθειες. Στο Αιγάλεω, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αλατσατών, δύο άγνωστοι αλλοδαποί δράστες αφού χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι την 48χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών, και άρπαξαν 100 ευρώ.

Στο Κορωπί, στον Προαστιακό Σταθμό, δύο άγνωστοι πλησίασαν μια 37χρονη Ελληνίδα, η οποία κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό της και με την απειλή όπλου, της άρπαξαν δύο τσάντες, που περιείχαν προσωπικά της έγγραφα και καλλυντικά.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, στη συμβολή των οδών Βλαβιανού και Πάτμου, πέντε άγνωστοι αφού τραυμάτισαν με μαχαίρι στο θώρακα και με ξύλο στο κεφάλι, έναν 40χρονο από τη Νιγηρία που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, του άρπαξαν τσάντα, που κατά δήλωσή του περιείχε 7.000 ευρώ. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για τις πρώτες βοήθειες. Στα Εξάρχεια, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας 66, δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου, αφού γρονθοκόπησαν 43χρονο υπάλληλο περιπτέρου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό αλλά τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Στα Πατήσια, στη συμβολή των οδών Χάνσεν και Ηλία Ζερβού, άγνωστος μπήκε σε σούπερ μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε 29χρονη υπάλληλο αφαίρεσε 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Στην Καλλιθέα, στην οδός Καλυψούς 103, δύο άγνωστοι μπήκαν σε κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από υπάλληλο 550 ευρώ. Στα Καλύβια, στο 37,5ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, δύο άγνωστοι με την απειλή όπλου, άρπαξαν από 44χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου 250 ευρώ και κάρτες κινητής τηλεφωνίας αξίας 1.500 ευρώ.

Στο Μενίδι, στην οδό Αλαμάνας 49, τρεις αλλοδαποί δράστες με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από 30χρονο Αλβανό διανομέα γρήγορου φαγητού 200 ευρώ. Στην Κυψέλη, στην οδό Κοντοσκαλίου 20, δύο άγνωστοι μπήκαν σε ταξί, προφασιζόμενοι τους πελάτες και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από τον 37χρονο οδηγό του 300 ευρώ, προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα.

Στο Μενίδι, στη συμβολή των οδών Θρακομακεδόνων και Καραμανλή, δύο άγνωστοι μπήκαν σε ταξί, προφασιζόμενοι τους πελάτες και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από τον 46χρονο οδηγό του 260 ευρώ. Στο Δημαρχείο στο Κρυονέρι πέντε άγνωστοι αφού έσπασαν το σύστημα συναγερμού του ΑΤΜ της ΕΤΕ στην είσοδο του δημαρχείου Κρυονερίου, ανέβηκαν σε παράθυρο και μπήκαν μέσα με σκοπό να το διαρρήξουν, έγιναν αντιληπτοί από γείτονες και έφυγαν με αυτοκίνητο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε