Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάρκο Τρίτση: Μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη – ΦΩΤΟ

Πάρκο Τρίτση: Μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη – ΦΩΤΟ

Μόλις 6.5 χιλιόμετρα από την Oμόνοια  βρίσκεται ένας μαγευτικός παράδεισος με στάβλους, μποστάνια, ελαιώνες και βασιλικά ανάκτορα. Μία όαση δροσιάς σας περιμένει στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον.

Προκεται για μια έκταση 25 στρεμμάτων μέσα στο Κτήμα Βασιλίσσης και στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”. Μια καταπράσινη όαση με λίμνες,  νούφαρα, βατράχια και ελαιώνες, άλογα, περιβόλια και ξύλινα γεφυράκια. “Επιστρέψτε στη φύση και μάθετε για αυτή” μας προτείνει η νεοσύστατη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “ΓΗ” που δημιούργησε μέσα στο πάρκο το ”Κέντρο της Γης”.

Σχεδιάστηκε και στήθηκε, με τη συνδρομή γεωπόνων μια βιωματική ξενάγηση, ένα Ταξίδι στο Κέντρο της Γης, όπως το ονομάζουν οι εμπνευστές του ώστε ο επισκέπτης να μπορέσει να κατανοήσει τη μεγάλη αλυσίδα της φύσης.
Αν και ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Ιανουάριο έχει ήδη καταφέρει να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

ΤΟ ΝΕWSIT ΣΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΟ “ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ”
Ακολουθώντας ένα-ένα τα δώδεκα βήματα της ξενάγησης, που διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, μπορεί κανείς να γνωρίσει από κοντά τα ασπόνδυλα έντομα και να παρατηρήσει αποικίες μυρμηγκιών,  μελισσών και σαυρών.

Αργότερα ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στους στάβλους όπου φιλοξενούνται αγωνιστικά άλογα ιδιωτών και να μάθει πολλά για το αγαπημένο θηλαστικό που κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων…παιδιών!

Λίγο μέτρα πια κάτω θα κάνετε την απαραίτητη στάση στον πύργο του κτήματος -κτίσμα του 1854 -,  που κατασκευάστηκε τοτε με σκοπό να γίνει ένα πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο γεωργίας και κτηνοτροφίας. Ο πύργος ανεγέρθηκε μετά από εντολή της βασίλισσας Αμαλίας η οποία ηθελε να τον κάνει δώρο στον βασιλιά Οθώνα και είναι πιστό αντίγραφο του πύργου που γεννήθηκε ο ίδιος στη Βαυαρία.

Μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις της ξενάγησης είναι “Τα δέντρα που μιλούν”. Οπως εξηγεί στο Νewsit η υπεύθυνη Επικοινωνίας στο “κέντρο της γης” Μελίνα Λεγάκη “πρόκειται για μια έκταση που φιλοξενεί τους κήπους του πύργου όπου υπάρχουν πανύψηλα κυπαρίσσια, “μέσα” από τα οποία ακούγεται ένα παραμύθι το οποίο μαγεύει τα παιδιά”.

Λίγα μέτρα μακριά από τον πύργο υπάρχει ένα περιβόλι στο οποίο καλλιεργούνται ετησίως 70 διαφορετικά είδη φυτών υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο ελαιώνας και το λιοστάσι του κτήματος όπου μαθαίνει κανείς για τα μυστικά της καλλιέργειας της ελιάς.

Στο χώρο λειτουργεί επίσης και μια μόνιμη έκθεση με παλαιά αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα.

Τέλος, στην έκταση με τις μουριές μπορεί κανείς να πάρει την οικογένεια του και να καθίσει να απολαύσει το κολατσιό του κάνοντας πικνίκ.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ “ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ”
Με ξενάγηση 3,50€ για μαθητές και φοιτητές και 5,50€ για τους ενήλικες . Χωρίς ξενάγηση το εισιτήριο κοστίζει 3,5 ενώ για τις οικογένειες κοστίζει 3,00€ το άτομο.

Το πάρκο είναι ανοιχτό Δευτέρα ως Παρασκευή από τις  09.00 το πρωί εως τις 17.00 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Σουχάιμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο “κόκκινο” και σήμερα η θερμοκρασία – Πάνω από 40 βαθμούς κελσίου!

Ταξιδεύοντας στη Λευκάδα – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Ρόδο – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Μήλο – ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε