weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πεταλωτής: Θέμα ΠΑΣΟΚ και όχι κυβέρνησης η υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Πεταλωτής: Θέμα ΠΑΣΟΚ και όχι κυβέρνησης η υπόθεση Τσοχατζόπουλου | Newsit.gr
Τσοχατζόπουλου με αφορμή δημοσιεύματα που τον αφορούν, δήλωσε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν είναι κυβερνητικό στέλεχος «και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να σχολιάζει».

 Σχετικά με το αν ισχύει και για τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο το δόγμα της μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για ανάλογες περιπτώσεις, όπου «κινούνταν υποψίες», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι σαφές ότι η διαφάνεια ισχύει για όλους, σε όλες τις κατευθύνσεις και για όλα τα πρόσωπα». 

«Αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε και επισήμανε ότι από εκεί και πέρα είναι κομματικό στέλεχος και άρα είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ.

Πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο διέψευδαν δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο «σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό παρουσία στενών του συνεργατών στο Μέγαρο Μαξίμου θα κριθεί εάν ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα παραμείνει μέλος του ΠΑΣΟΚ ή εάν θα αποπεμφθεί». 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έκανε λόγο γιά συκοφαντική επίθεση σε ότι έχει να κάνει με την αγοραπωλησία ακινήτου αξίας 6,5 εκατομμυρίων που 3 μέρες πριν την ψήφιση του φορολογικού μεταγράφηκε από off shore στη συζυγό του, ενώ έχει περάσει και από άλλη off shore που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος περνάει στην  αντεπίθεση για το θέμα του νεοκλασσικού επι της Διον. Αρεοπαγίτου, οπου διαμένει κι ενω μέχρι πρότινος το ενοικίαζε απο off shore εταιρία πρόσφατα το αγόρασε.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου κάνει λόγο για «συκοφαντική επίθεση» και «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησης» και προαναγγέλλει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη. Σημειώνει οτι τα δημοσιέυματα «επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου».

Προσθέτει οτι απέκτησε την κατοικία με «πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» και οτι ζει με την οικογένεια του στον δεύτερο όροφο του διατηρητέου ακινήτου, το οποίο, ύστερα από τέσσερα χρόνια διαμονής με ενοίκιο, «επιλέξαμε πρόσφατα με τη σύζυγό μου την αγορά του μέσω τραπεζικού δανεισμού και εγγραφής υποθήκης» και υπενθυμίζει ότι όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά είναι «κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».

Τη δήλωση του κ Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν δημοσιεύματα δύο εφημερίδων – της «Καθημερινής» και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»- σύμφωνα με τα οποία ο πρώην υπουργός Άμυνας, μόλις τρεις ημέρες πριν την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που πενταπλασιάζει τη φορολόγηση ακινήτων που ανήκουν σε off shore εταιρείες, μεταβίβασε το ακίνητο.

Πρόκειται για διατηρητέο τριώροφο νεοκλασσικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σε μία περιοχή με από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες στην Αθήνα, δηλαδή 7.000 ευρώ ανα τμ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για ένα πολυτελέστατο κτίριο με 209 τμ. Κύρια κατοικία – με ένα σαλόνι, πέντε κύρια δωμάτια, μία κουζίνα, ένα λουτρό, αποθήκη, διάδρομο και χώρο υποδοχής -. Διαθέτει δώμα 202, 21 τμ και υπόγειο χώρο 209,69 τμ με οκτώ αποθήκες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όταν το 2007 υπήρξε δημοσίευμα που έλεγε ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας, είχε αγοράσει το σπίτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την αναφορά και είχε πει ότι το ενοικίαζε. Κάτοχος των τίτλων του σπιτιού φέρεται να είναι πάντως από το 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στην σύζυγό του κ. Τσοχατζόπουλου κ. Σταμάτη η off shore Νοbilis International LLD, που εδρέυει στις ΗΠΑ. Η εταιρεία είχε αγοράσει το ακίνητο προς 136 εκ. δραχμές και πλήρωνε φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων το χρόνο.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει σε διπλάσια τιμή, δηλαδή 300 εκ. Μόλις πριν δύο χρόνια βρέθηκε υπόλογος στην Εξεταστική για το Βατοπέδι. Επρόκειτο για άλλη off shore, την TORCASO Investments LTD που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν το 2007 πούλησε δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Η εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία από τη Β. Ελλάδα κ. Σαχπατζίδη. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ημέρα που ψηφιζόταν το φορολογικό νομοσχέδιο, η σύζυγος Τσοχατζόπουλου πήρε δάνειο 1.100.000 ευρώ και καταφέρνει να αγοράσει – ένα πανάκριβο ακίνητο -, που η εμπορική του αξία είναι πολλές φορές πολλαπλάσια σύμφωνα με ειδικούς στο χώρο των ακινήτων που μίλησαν στην Καθημερινή.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ο κ. Τσοχατζόπουλος, ως ενοικιαστής, πρέπει να εξηγήσει πώς μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο σε ένα σπίτι που, σύμφωνα με τους μεσίτες, ενοικιάζεται τουλάχιστον με 5.000 ευρώ τον μήνα, ποσό μεγαλύτερο από τη βουλευτική του σύνταξη.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή εκτός πολιτικής και ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του να μείνει απέναντι από την Ακρόπολη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

#TAGS MM