Ελλάδα

Πόρισμα κόλαφος για τα βασανιστήρια αστυνομικών σε αλλοδαπούς – Τους έβαζαν να πίνουν νερό από τη λεκάνη – Τους χτυπούσαν τα κεφάλια στον τοίχο

- Στην Κόρινθο, αστυνομικοί έδιναν σε μουσουλμάνους να τρώνε χοιρινό, προκειμένου να μείνουν νηστικοί
- Σε τμήμα, ένας αλλοδαπός δήλωσε ασθένεια και ο αστυνομικός του πέταξε δακρυγόνο "ως φάρμακο"
- Στο πόρισμα φαίνεται από καταγγελίες πως αστυνομικός έκοψε με τη βία το μουστάκι σε έναν αλλοδαπό
- Από τους αστυνομικούς που τέθηκαν στη διαθεσιμότητα, οι μισοί επέστρεψαν στην υπηρεσία τους και πάλι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γεμάτο με περιστατικά βάναυσης και ρατσιστικής κακοποίησης αλλοδαπών είναι το πολυσέλιδο πόρισμα της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που διερευνά τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς.

Τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά και σίγουρα αμαυρώνουν για άλλη μία φορά το πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ με πολλούς αστυνομικούς όπως φαίνεται να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους από άλλες χώρες, σαν μιάσματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ, στην Κορινθία αστυνομικοί έδιναν σε μουσουλμάνους να φάνε χοιρινό, για να μείνουν νηστικοί, τους έλεγαν να πίνουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας, απειλούσαν αλλοδαπούς ότι θα τους σφάξουν με σπασμένο μπουκάλι μπύρας, με πένσα πίεζαν το δάκτυλο αλλοδαπού εργαζόμενου.

Στο πόρισμα καταπέλτη διερευνήθηκαν και καταγγελίες ότι αστυνομικοί έκοψαν με τη βία το μουστάκι ενός αλλοδαπού άντρα.

Προκύπτει επίσης ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα εις βάρος πολιτικού υπαλλήλου της Υπηρεσίας Ασύλου, ο οποίος έπλεκε εγκώμια για τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποκαλύπτεται σε αστυνομικό τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας, υπήρξαν καταγγελίες ότι ένστολος έβριζε με χυδαίο τρόπο και χτυπούσε έναν Πακιστάνο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αστυνομικοί φορούσαν στους αλλοδαπούς κράνη και τους χτυπούσαν τα κεφάλια στον τοίχο.

Ήταν τέτοια η βιαιότητα που αποκαλύπτεται στο πόρισμα που ένας κρατούμενος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον 3ο όροφο και τον οποίο οι αστυνομικοί τον άφησαν όλη ημέρα στον ήλιο και εν συνεχεία τον πέταξαν στον ακάλυπτο.

Στις 6 Μαρτίου του 2013 κρατούνταν 22 αλλοδαποί σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν καταγγελίες ότι 4 αστυνομικοί άρχισαν να τους χτυπούν και να τους βρίζουν με ρατσιστικά σχόλια.

Μάλιστα, όταν ένας κρατούμενος τους εξήγησε πως είναι άρρωστος και ζήτησε να εξεταστεί από τον γιατρό, οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν τον βοήθησαν, αλλά ξεπέρασαν κάθε όριο απανθρωπιάς. Ένας από τους αστυνομικούς με χλευαστικό τρόπο του είπε: “αυτό είναι το φάρμακο” και του πέταξε ένα δακρυγόνο στο χώρο του κρατητηρίου.

Από τις δεκάδες υποθέσεις που απασχόλησαν τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ, σε 19 περιπτώσεις εφαρμόστηκε το αυτόφωρο και έγιναν 22 προσαγωγές αστυνομικών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και συνοδοί του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Για τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους αστυνομικούς η ποινική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και εκκρεμεί η πειθαρχική τους δίωξη. Πάντως, αυτό που προκαλεί οργή είναι πως οι μισοί από αυτούς τους αστυνομικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους

ΠΗΓΗ: ΝΕΡΙΤ
Επιμέλεια: Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα : Τους 33 βαθμούς αγγίζει η θερμοκρασία – Βροχές στα ορεινά και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες
καιρός
Εμφανίστηκαν ως τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ και έκλεψαν 200 χρυσές λίρες και κοσμήματα από ηλικιωμένο ζευγάρι – «Χάθηκαν κόποι μιας ζωής»
«Μου λέει ότι τα χρυσά αντικείμενα κινδυνεύουν γιατί είναι ευάλωτα σε αυτές τις μεταβολές της τάσεως και πιθανότατα να λιώσουν», δηλώνει θύμα απάτης
Περιπολικό