Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Αθήνα – Σκορδίλης: “Δεν περιμένουμε να γίνει σεισμική δόνηση πάνω από 5,1 Ρίχτερ”!

Σεισμός στην Αθήνα – Σκορδίλης: “Δεν περιμένουμε να γίνει σεισμική δόνηση πάνω από 5,1 Ρίχτερ”!
Reuters

“Ένα τέτοιο μήκος σεισμού δεν δικαιολογεί εκδήλωση μεγαλύτερου σεισμού” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Μανώλης Σκορδίλης.

“Η διέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο μεγαλύτερος σεισμός που είχαμε μετά από τον σεισμό των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 15.11 με μέγεθος 4,2 βαθμών.

Ο χώρος ο οποίος έχει διεγερθεί έχει ένα μήκος περίπου πέντε με έξι χιλιόμετρα που φαίνεται ότι αυτό είναι το μήκος του σεισμικού ρήγματος που έδωσε το συγκεκριμένο σεισμό” τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Μ. Σκορδίλης, για τη σεισμική δόνηση των 5,1 R που σημειώθηκε στις 14.13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.7.2019) με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα.

Click4more: Σεισμός στην Αθήνα – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Υπογράμμισε επίσης ότι, “ένα τέτοιο μήκος σεισμού δεν δικαιολογεί εκδήλωση σεισμού μεγαλύτερου από αυτόν που έχει γίνει ως τώρα, αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα που έχουμε μέχρι στιγμής”.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, ο σεισμός έγινε “κοντά στη βορειοδυτική απόληξη του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό του 1999. Δεν έχουμε διέγερση γειτονικής περιοχής ή κάποιου άλλου ρήγματος”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις