Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Περίπου 5.000 στο Σύνταγμα – Περίμεναν περισσότερους οι διοργανωτές (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Περίπου 5.000 στο Σύνταγμα – Περίμεναν περισσότερους οι διοργανωτές (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Δεν ξεπέρασαν τους 5.000 όσοι αναποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το “παρών” στο παλλαϊκό συλαλλητήριο, στο Σύνταγμα, παραμονή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, με κεντρικό σύνθημα “όχι στη λιτότητα“. Οι διοργανωτές περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση, αλλά ίσως να μην βοήθησε η επιλογή της ημέρας (Κυριακή), καθώς πολύς κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό και προτίμησε τις παραλίες.

Με σύνθημα “Δεν εκβιαζόμαστε” ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος ενώ κάλεσμα σε συγκέντρωση είχε απευθύνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ήδη μαζεύεται κόσμος καθώς σε λίγη ώρα ξεκινά το Παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση της με τους δανειστές και το μήνυμα ουσιαστικά που θέλουν να περάσουν είναι πώς η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα λιτότητας. Από εκεί και πέρα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κόσμος περνάνε από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ανεβαίνουν στο περιστύλιο της Βουλης

Θέμα και στην…Ιαπωνία το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων από ολόκληρο τον πλανήτη που δίνουν το παρών στο συλλαλητήριο κατά της λιτότητας στην πλατεία Συντάγματος. Έξω από τη Βουλή βρέθηκε συνεργείο ακόμη και από την Ιαπωνία με τους δημοσιογράφους του καναλιού NHK να συνομιλούν με τους διαδηλωτές. Εικόνες από το Σύνταγμα μεταδίδει και το δίκτυο RTL,το ολλανδικό κανάλι BNR ,το ισπανικό RTVE,καθώς και το Reuters.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε