Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός στην αστυνομία για όλη την Αττική – Εν αναμονή της απόφασης για τον Νίκο Ρωμανό – Κατέστρεφαν τα πάντα στο διάβα τους στα Εξάρχεια

Συναγερμός στην αστυνομία για όλη την Αττική – Εν αναμονή της απόφασης για τον Νίκο Ρωμανό – Κατέστρεφαν τα πάντα στο διάβα τους στα Εξάρχεια

– Η αστυνομία είναι επί ποδός και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Πάτρα όπου έγιναν και εκεί επεισόδια
– Ο αρμόδιος εισαγγελέας στην εισήγησή του ήταν αρνητικός στο να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό
– Σε διαρκή επικοινωνία ο Ευάγγελος Βενιζέλος με υπουργούς ώστε να ληφθεί ίσως και νομοθετική πρωτοβουλία
– Νεαροί κατέστρεψαν περιουσίες στα Εξάρχεια, καίγοντας αυτοκίνητα και σπάζοντας βιτρίνες
– Μάλιστα, κατέβασαν από λεωφορείο της γραμμής τους επιβάτες και του έβαλαν φωτιά
– ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομία στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της χώρας εν όψει της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, όπου πιθανότατα την Τετάρτη θα εκδώσει την απόφασή του για το εάν θα του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών.

Πάντως, ενδεικτικό του κλίματος είναι πως ο αρμόδιος εισαγγελέας στην εισήγησή του ήταν αρνητικός, αλλά η απόφαση ανήκει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με υπουργούς, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Μάλιστα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του Ρωμανού.

Την ίδια ώρα, το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με ειρηνικό τρόπο, αλλά στη συνέχεια μία μερίδα των γνωστών “μπαχαλάκιδων” αποφάσισαν να αναστατώσουν το κέντρο της Αθήνας, να τρομοκρατήσουν και να κάψουν περιουσίες.

Μετά το τέλος της πορείας, ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας, ενώ στη συνέχεια αναποδογύρισαν ατυτοκίνητα στην οδό Κωλέττη.

ΦΩΤΟ -  NEWSIT

ΦΩΤΟ -  NEWSIT
ΦΩΤΟ -  NEWSIT

Τα επεισόδια και η ένταση μεταφέρθηκαν στο κέντρο των Εξαρχείων, με άγνωστους να βάζουν φωτιά σε ένα μηχανάκι που βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών στην οδό Στουρνάρη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζαν στους υπαλλήλους “βγείτε έξω θα σας κάψουμε ζωντανούς”.

Έκαψαν λεωφορείο!

Στη συνέχεια άγνωστοι κατέβασαν τον κόσμο από ένα διερχόμενο λεωφορείο και του έβαλαν φωτιά!
Το λεωφορείο τυλίγεται στις φλόγες - ΦΩΤΟ -  NEWSIT

Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και έσβησαν την φωτιά στο λεωφορείο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Το... μετά - ΦΩΤΟ -  NEWSIT
ΦΩΤΟ -  NEWSIT

Στις φλόγες και άλλα αυτοκίνητα

Ακόμη, τα επεισόδια συνεχίστηκαν, με τους νεαρούς να βάζουν φωτιά και σε άλλα αυτοκίνητα, ενώ μερικά ακόμη βρέθηκαν αναποδογυρισμένα.
ΦΩΤΟ -  NEWSIT
ΦΩΤΟ -  NEWSIT

Από πλατεία Εξαρχείων… Πολυτεχνείο

Τα επεισόδια προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνομίας, αφού δυνάμεις τον ΜΑΤ επενέβησαν στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ η συνέχεια δόθηκε στο Πολυτεχνείο.
Στουρνάρη και Πατησίων - ΦΩΤΟ -  NEWSIT
Η… διαδρομή αυτή θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με την οδό Στουρνάρη να είναι γεμάτη από εστίες φωτιάς και οδοφράγματα.
Φωτιές στην οδό Στουρνάρη - ΦΩΤΟ -  NEWSIT
Ακολούθως, η ένταση μεταφέρθηκε στην πύλη του Πολυτεχνείου, όπου έγινε ρίψη αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα και την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.

Αργά το βράδυ η κατάσταση ηρέμησε, αλλά επικρατεί ακόμα αναστάτωση. Πολλοί νεαροί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Εξαρχείων και δηλώνουν πως θα υπάρξει και συνέχεια σε περίπτωση η απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό δεν είναι αυτή που περιμένουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε