Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Στενή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Στο περιθώριο της υπουργικής διάσκεψης του ΟΑΣΕ στην Αθήνα ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Και οι δύο επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα και το άριστο επίπεδο των ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Επιπλέον συζήτησαν για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του έργου.

Στο τέλος της συνάντησης Παπανδρέου και Λαβρόφ υπέγραψαν το Κοινό Σχέδιο Δράσης 2010-2012 για συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως η παιδεία.

Πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε και την επίσημη πρόσκληση από τον Ρώσο Πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ να επισκεφθεί τη Μόσχα τους πρώτους μήνες του 2010.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζέιμς Στάινμπεργκ και συζήτησαν για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Επιπλέον ο κ. Δρούτσας επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ λίγο πριν την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. 

“Υποστηρίζουμε σθεναρά το μέλλον της ΠΓΔΜ ως μέλος της Ευρωατλαντικής Κοινότητας, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός, εδώ, αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει αυτό και για την Ελλάδα” ανέφερε σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο Τζέιμς Στάινμπεργκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε