Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο έλεος του Θεού τα δάση – Εγκρίθηκε το κονδύλι αλλά τα λεφτά δεν εκταμιεύονται – Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

Aπίστευτο! Βρήκαμε καντίνα στη θέση Πουρναρά Πεντέλης με 2 φιάλες υγραερίου που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά

Ακόμη και εάν εκταμιευθούν σήμερα τα χρήματα από το Υπ.Εσωτερικών ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος μετά από 20 μέρες.
Εφιαλτικές καταγγελίες για ελλείψεις από πυροσβέστες και δημάρχους. Οδοιπορικό του Newsit στην Πεντέλη.

Το θέατρο του παραλόγου δεν έχει τελειωμό σε αυτή τη χώρα.
Αν και βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού όπου συνήθως καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν άνεμοι πολλών μποφορ, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε με τρομερή καθυστέρηση τα κονδύλια που θα διατεθούν στον τομέα της δασοπροστασίας.
Το χειρότερο όμως είναι πως αν και τα κονδύλια εγκρίθηκαν δεν έχει υπάρξει υπουργική απόφαση και φυσικά δεν έχουν εκταμιευθεί από τους Δήμους, εκπρόσωποι των οποίων εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο Θεό προκειμένουν να μην καούμε ζωντανοί.
Στο οδοιπορικό του Νewsit στην Πεντέλη διαπιστώσαμε απιστευτα πράγματα. Βρήκαμε καντίνα στη θέση Πουρναρά Πεντέλης με δύο φιάλες υγραερίου εκτεθεμένες στον ήλιο εν μέσω ισχυρών ανέμων.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΟ

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης “είναι η μόνη χρονιά που σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το θέμα της πυρασφάλειας και της πρόληψης. Ενώ περιμένουμε τα κονδύλια για να μπορέσουμε να πάρουμε εργάτες και πυροφύλακες, ούτε οι Δήμοι, ούτε οι Σύνδεσμοι δεν έχουν πάρει ούτε την υπουργική απόφαση, ούτε φυσικά έχει γίνει εκταμίευση χρημάτων. Εδώ και 2 μήνες έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργεις καθαρισμού και αποψίλωσης, ώστε τα ρέματα και οι κοινόχρηστοι χώροι να μην είναι η πυριτιδαποθήκη του βουνού όπως είναι σήμερα. Σήμερα έχουμε 11 Ιουλίου και δεν υπάρχει πράσινο φως υλοποίησης των αποφάσεων. Και σήμερα όμως να έρθουν τα χρήματα, για να ολοκληρωθεί η πρόσληψη αυτών των υπαλλήλων θα πάρει πάνω από 20 ημέρες. Εμείς δεν έχουμε λάβει καμία υπουργική απόφαση, η ενημέρωση που έχουμε είναι μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά σε επίπεδο προετοιμασίας.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης:

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Φίλιππος Παντελεάκος, “οι ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών. Τα προβλήματα ξεκινούν με την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης 750 πυροσβεστών φέτος και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους με αποτέλεσμα το κλείσιμο τουλάχιστον 10 μεγάλων κεντρικών υπηρεσιών και την αποδυνάμωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Εάν σε αυτό τον συνδυασμό προσθέσουμε ότι τα οχήματά μας στο 25% του στόλου είναι άνω των 15 ετών, αντιλαμβάνεστε ότι δε μιλάμε για αξιόπιστα οχήματα όσο καλά και εάν συντηρούνται. Εχουμε ένα ποσοστό 10% άνω των 25 ετών σε οχήματα του στόλου που για εμάς επιχειρησιακά δεν είναι κατάλληλα και δεν είναι αξιοποιήσιμα. Έρχεται να προστεθεί η εικόνα ότι κανένα από τα ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος που χρησιμοποιούνται για τον συντονισμό και τη μεταφορά δυνάμεων στις περιοχές που εκδηλώνονται πυρκαγιές δεν είναι στη διάθεσή μας. Τα καναντέρ από ότι φαίνεται δεν θα τα έχουμε στο 100% στη διάθεσή μας και τα μισθωμένα ελικόπτερα που είχε υποσχεθεί η πολιτική ηγεσία ότι θα είναι στη διάθεσή μας.
Αντιλαμβάνεστε ότι το σκηνικό είναι εφιαλτικό, εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως από τον Μάρτιο. Δυστυχώς ο υπουργός προστασίας του πολίτη δεν έχει βρει λίγο χρόνο να συζητήσει μαζί μας και να ακούσει τις θέσεις μας.

Στα θέματα της πρόληψης, η εικόνα που έχουμε είναι οτι είναι μηδενική σήμερα 11 Ιουλίου 2011, στα μέσα του καλοκαιριού.
Αυτή τη στιγμή οι ελλείψεις σε πυροσβέστες ανέρχεται σε 4.215 θέσεις και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να βάλει ο θεός το χέρι του και να μην έχουμε μεγάλες πυρκαγιές”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Φίλιππος Παντελεάκος:

Κατεστραμμένο πυροφυλάκιο στη θέση Κατσουλιέρη Πεντέλης

Δείτε στο βίντεο την πυροσβεστική φωλέα στην οποία “φωλιάζει” το απόλυτο τίποτα από εξοπλισμό. Η εν λόγω φωλέα βρίσκεται εντός ορίων του Δήμου Πεντέλης.

Συγκονίζουν οι εικόνες από την είσοδο του δρόμου που οδηγεί στη σπηλιά του Νταβέλη. Ο δρόμος είναι τόσο κατεστραμμένος που ένα πυροσβεστικό όχημα με πλήρες φορτίο δεν μπορεί να περάσει από τις λακκούβες που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν και το μισό μέτρο βάθος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε